Frykt for Frelsesarmeen i Moskva

Moskva: Russiske myndigheter truer med å stenge Frelsesarmeens avdeling i Moskva. De frykter statskupp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vodkakranene er tilsynelatende ikke helt skrudd igjen i den russiske hovedstaden. Nå frykter angivelig domstolene statskupp fra Frelsesarmeen, som oppfattes som en halvmilitær organisasjon på grunn av uniformene og distinksjonene.

Oberst Kenneth Baillie, leder av Frelsesarmeen i Russland, sier myndighetene åpenbart misforstår armeens grader og påkledning i sin jakt på ikke-ortodokse kirkesamfunn.

- Anklagene er både latterlige og falske, sa Baillie på en pressekonferanse i Moskva, kledd i mørkeblå uniform.

En domstol i den russiske hovedstaden har forkastet Frelsesarmeens anke over en kjennelse som nekter organisasjonen registrering som uavhengig krikesamfunn.

Frelsesarmeen gjenopptok sin virksomhet i Russland i 1991 etter at bolsjevikene kastet dem ut i 1923.

En omstridt russisk lov (1977) definerer jødedom, buddhisme, islam og kristendom som Russlands tradisjonelle religioner.

Loven pålegger kirkesamfunn uten nærhistorie i Russland til å gjennomgå en omfattende registreringsprosess før de får virke fritt.

Russlands ortodokse kirke benekter at lovverket begrenser religionsfriheten, og mener bestemmelsene er nødvendige for å hindre at tvilsomme sekter utnytter et åndelig vakuum etter 70 års kommunistisk diktatur.

Jehovas Vitner risikerer også å bli kastet ut av Russland.

UFARLIG:To barn får mat på Frelsesarmeens suppekjøkken i Moskva.