Frykt for ny krig mellom Hizbollah og Israel

Våpenhvilen kan sprekke når som helst. - Vi er sterkere enn noen sinne, sier Hizbollah.

NY KONFLIKT KAN BLUSSE OPP: En indonesisk FN-soldat ser ned på et israelsk militærkjøretøy ved grensen til Libanon. Israel advarer mot at en ny konflikt med Hizbollah kan blusse opp når som helst. Foto: REUTERS / Ali Hashisho / SCANPIX
NY KONFLIKT KAN BLUSSE OPP: En indonesisk FN-soldat ser ned på et israelsk militærkjøretøy ved grensen til Libanon. Israel advarer mot at en ny konflikt med Hizbollah kan blusse opp når som helst. Foto: REUTERS / Ali Hashisho / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Israel hevder at Hizbollah har et lager på 40.000 raketter og at våpenhvilen kan sprekke når som helst. Islamistbevegelsen innrømmer at den er sterkere enn noensinne.

Det er tre år siden den blodige krigen mellom Hizbollah og Israel der 1.191 sivile libanesere og 43 sivile israelere mistet livet.

Våpenhvilen som ble inngått etter kampene har holdt, men Hizbollah har ikke kastet bort tiden, ifølge israelske militærkilder.

Israel hevder at den libanesiske sjiabevegelsen nå sitter på om lag 40.000 raketter, nesten fire ganger så mange som Hizbollah sa de hadde før krigen i 2006.

- Freden som har hersket de tre siste årene kan eksplodere når som helst, sier oberst Alon Friedman, nestkommanderende for de israelske styrkene ved grensen til Libanon, til den britiske avisen The Times.

- Våpenlager i lufta

Graden av opprustning fra Hizbollahs side ble avslørt i juli da et ammunisjonslager eksploderte i landsbyen Khirbet Slim, snaue 2 mil fra den israelske grensen. Khirbet Slim ligger i den FN-kontrollerte sonen, og det skal ha vært hele 40 eksplosjoner i området

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer