Frykt for nytt virus: Det finnes ingen kur, ingen medisiner, ingen behandling, ingen vaksine

Dødstallene stiger. 442 bekreftet døde av MERS.

SMITTEFRYKT: Rundt 2000 skoler er stengt, en rekke arrangementer avlyst og om lag 1600 mennesker satt i karantene etter at viruset MERS nå har tatt 6 menneskeliv i Sør-Korea. På verdensbasis er 442 mennesker bekreftet omkommet etter å ha blitt smittet av det nye viruset. Foto: JUNG YEON-JE/AFP/SCANPIX
SMITTEFRYKT: Rundt 2000 skoler er stengt, en rekke arrangementer avlyst og om lag 1600 mennesker satt i karantene etter at viruset MERS nå har tatt 6 menneskeliv i Sør-Korea. På verdensbasis er 442 mennesker bekreftet omkommet etter å ha blitt smittet av det nye viruset. Foto: JUNG YEON-JE/AFP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I 2012 ble det påvist et nytt, dødelig virus, kalt Middle East Respiratory Syndrome coronavirus (MERS).

Det har ifølge verdens helseorganisasjon smittet 1179 personer, og tatt minst 442 menneskeliv. En tredel av dem som er smittet, har dødd av sykdommen.

Sprer seg Viruset, som kan gi alvorlig lungesykdom, ble opprinnelig knyttet til Midtøsten. Nå har det imidlertid spredd seg til flere andre deler av verden.

I begynnelsen av mai ble det første tilfellet av MERS påvist i USA, og i dag opplyser sør-koreanske myndigheter at seks personer er bekreftet døde av viruset.

I landet holder de aller fleste seg innendørs av frykt for smitte, skriver LA Times.

Over 2000 skoler er stengt, og en rekke offentlige arrangementer er avlyst, ifølge avisa.

MERS ble påvist i Sør-Korea den 20. mai. Siden da er 87 mennesker bekreftet smittet av viruset. De sørkoreanske myndighetene sier at alle de syke har blitt smittet av personer som allerede bar på viruset.

Mer dødelig enn SARS Det finnes ingen kur, ingen medisiner til behandling og ingen vaksine til forebygging av MERS, ifølge Folkehelseinstituttet (FHI). Og viruset antas å være mer dødelig enn SARS-viruset som oppsto i Kina i 2002.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer