Frykt for økt vold foran fastemåned i Algerie

Alger (NTB-AFP-Reuters): Gjennomsnittlig er 30 mennesker drept hver dag den siste uka i Algerie. Voldsbølgen har ført til frykt for ytterligere opptrapping av terroren i forbindelse med fastemåneden ramadan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Selv om terrorhandlingene er blitt en grotesk del av dagliglivet i Algerie, er det frykt for ytterligere opptrapping nå foran fastemåneden. Ramadan blir av mange islamske ekstremister sett på som en oppfordring til å gå til hellig krig. I år innledes ramadan i Algerie onsdag.

I fjor opplevde hovedstaden Alger en klar opptrapping foran og under ramadan. Blant annet gikk en bilbombe i lufta. Den alene drepte et titalls mennesker og skadet et hundretall.

Ifølge algerisk presse ble 248 mennesker drept i forrige uke. Mandag ble det talt opp 39 drepte.

Presserapportene forteller som vanlig om grusomme voldsepisoder og massakre:

24 innbyggere i landsbyen Safsaf, deriblant to kvinner og seks barn, fikk strupen skåret over. Utenfor en moske ble 14 menn som var samlet til kveldsbønn hakket i hjel. Også presten, imamen, ble skaddd.

Høyst uklart

Myndighetene hevder at islamske ekstremister står bak de fleste angrepene, men det er høyst uklart hvem som står bak de mange terrorhandlingene.

Det er en anarkistisk situasjon i Algerie, der islamske ekstremister kjemper mot et militærdiktatur, og der kriminelle bander bekjemper hverandre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer