SOMMER: Det fineste været vil komme i Nord-Norge med temperaturer opp til 30 grader. Resten av landet får også sol i store deler av helga. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SOMMER: Det fineste været vil komme i Nord-Norge med temperaturer opp til 30 grader. Resten av landet får også sol i store deler av helga. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Frykt ikke ettermiddagsbygene. Fin og varm sommerhelg er i vente

På med solbrillene og badebuksa. I helga blir det varmt i hele landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Er du i Nordland i helga kan du smile som sola. Det er nemlig nordlendingene som stikker av med det beste været.

Vestlendinger og østlendinger kan også ta fram solbrillene, men kun på dagtid. Det er ventet ettermiddagsbyger i disse landsdelene, men det er ingen grunn til å deppe av den grunn, for hele helga blir fin.

I ettermiddag var det ventet store mengder nedbør på Vestlandet. I natt herjet det kraftige tordenbyger i Nordsjøen. Da disse bygene ankom vestkysten av Norge kom det svært lite nedbør.

På forhånd hadde Meteorologisk institutt meldt om «vanvittig» tordenvær.

- På grunn av sørøstlig vind i fronten av tordenbygene førte det til at skyene tørker opp, sier vakthavende meteorolog, Solbjørg Apeland i StomGeo.

Bra, men variert

Været de neste dagene vil over hele landet være bra, men variert. På grunn av mye varmluft i store deler av landet kan det enkelte steder komme tordenbyger.

I Møre og Romsdal og Trøndelag har det vært veldig bra vær de siste dagene. I går ble det målt hele 30 grader i noen steder i Romsdalen, men fredag og resten av helga kommer temperaturene til å synk noe.

- Det vil bli en del skyer utover ettermiddagen fredag. I helga kan det bli spredte regnbyger både i Trøndelag og Møre og Romsdal, sier Anders Sivle, vakthavende meteorolog ved Meterologisk instiutt i Bergen, til Dagbladet.

Også på Sør- og Vestlandet vil det blir ettermiddagsbyger, men sola vil titte fram mellom skyene.

Torden kan forekomme

Østlandet vil få mye av det samme været som Vestlandet og Sørlandet. Siden det ligger varmluft over store deler av Sør-, Øst- og Vestlandet, vil det også stedvis bli torden.

- Under ettermiddagsbygene i helga kan det komme mye nedbør. Det gjør det vanskelig å utelukke tordenbyger, sier Solbjørg Apeland, vakthavende meteorolog ved StormGeo.

Det er likevel grunn til å ha motet for helga oppe:

- Sett bort fra at det blir regnbyger, blir det ei ok sommerhelg, sier meteorolog Anders Sivle.