Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frykt og avsky

Djevelens advokat gikk over streken. Hatet mot Tor Erling Staff er heller ikke vakkert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FACEBOOK OG ANDRE nettsamfunn neddynges av hat og raseri mot forsvareren til den 55-årige «Lommemannen». Diverse anti-Staff-grupper får stadig nye medlemmer, ei gruppe har det usympatiske navnet «Evig hat mot Staff». Den største er «Vi som mener Tor Erling Staff har gått for langt». I blogger og innlegg går ord som «syk», «pervers» og «kvalmende» igjen. På den andre siden roses Staff som «helt», «forsvarer med integritet» og «den siste politisk ukorrekte mann i Norge» og sammenliknes med Jens Bjørneboe. Debatten er polarisert. Det stormer rundt Staff. Igjen. Både forsvareren og 55-åringen mottar drapstrusler.

«DET ER NOE TUKLING og seksuelle handlinger med gutter som er for unge, men det er jo ikke all verden. Det er noe som skjer med enhver ung gutt», sa Staff og avfeide handlingene som «peanuts». Han framstod for hele Norge som en utaktisk forsvarer og som verbal pedofil. Staff gjorde nøyaktig det samme som noen pedofile og den såkalte pro-pedofili-bevegelsen bedriver i sin propaganda på nettet: Ufarliggjøring og normalisering av overgrep mot barn. «Det er jo naturlig!» «Gutter tukler med hverandre hele tiden, uansett!» Seksuelle overgrep mot gutter og menn blir fortsatt ikke tatt helt alvorlig.

- HAN SPILTE PÅ vår anstendighet på en uanstendig måte. Han plasker rundt i et gjørmebad av forutsigbare selvfølgeligheter, raser barnepsykolog Magne Raundalen på telefonen.

- Enhver anstendig person mener at alle, uansett, skal ha et godt forsvar. Men så kom altså Kong Staff mot oss, han som forsvarer dem som står aller nederst, og så slår han ungene. For å holde seg oppreist, treffer han hele ømheten og beskyttertrangen vi har for barn. Det gjør meg rasende. Meningen med å bli voksen er å beskytte barn, sier Raundalen.

STAFFS ADVARSEL mot lynsjestemning er på sin plass. At det i denne spesielle saken er fare for at forhold kommer ut av sine strafferettslige og moralske proposisjoner, er opplagt. At Staff mener seksuelle relasjoner mellom voksne og svært unge gutter er normalt og bør avkriminaliseres, er gammelt nytt. Ifølge Staff er det samfunnets moralske hysteri som skader, ikke selve opplevelsene. I biografien «Staff» forteller advokaten at han som guttunge oppsøkte seksuelle relasjoner med godt voksne menn.

Småguttene som «Lommemannen» forgrep seg på, hadde ikke oppsøkt ham. Han manipulerte dem. Trolig skader både bagatellisering og mosterfisering både ofrene og Staffs klient.

Staffs livsgjerning er å være avvikernes forsvarer. Han går i krigen som en illsint lemen. Denne gangen minnet ham om en fanatisk dyreverner, slike ekstremister man mistenker for å ha større omsorg for en kanin med flis i poten enn et sultent barn.

REAKSJONENE HANDLER OM mer enn ofrene. Det handler om alle foreldres grunnleggende frykt: Mor og far klarte ikke å beskytte barnet sitt. Overgrepene skjer i nærmiljøet, i den lille, trygge verden. Frykten vokste Norge rundt fordi «Lommemannen» ikke ble stoppet. Han ble bogeyman i buskene, en ansiktsløs trussel som kunne dukke opp hvor som helst.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 423462260


Varnish cache server

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media