Frykt og håp i en dråpe

Etter å ha sett noen bilder om vann fra utstillingen «Jorden sett fra himmelen», blir det å drikke et glass aldri det samme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

UNDER EN REISE til Pakistan forleden fant jeg en helsides reklame i så å si alle aviser. Annonsen og en mengde artikler omhandlet vann - for det var nemlig verdens vanndag. I min nysgjerrighet gikk jeg gjennom norske aviser fra samme dag, men fant ikke en eneste sak om temaet. Var det fordi vi lever i et land med så mye strand og svaberg at mangel på vann knapt kan bli et tema? Dette skjer til tross for det faktum at om ikke så lenge mangler to av tre mennesker adgang til rent drikkevann.

Den verdenskjente fotografen Yann Arthus-Bertrand, med sin utstilling «Jorden sett fra himmelen», har brakt fram mye vakkert fra jordkloden. Utstillingen på Rådhusplassen i Oslo skal stå ut august. Men det er ikke hele utstillingen som er gjenstand for min oppmerksomhet, det er ett bilde som viser kvinner som har plassert alle sine bøtter og kar i lang rekke for å hente vann. Ved første blikk dras du rett inn i bildet, uten nødvendigvis å tenke på alvoret i temaet som eksponeres. Men det er bare det første blikket. Hvis du har et par øyeblikk til for å se nærmere, spør du: Er skjønnheten i bildet så altoppslukende at man forsvinner i den? Kanskje er formen i bildet også dets innhold? Og det er det som er fotografens kunststrek.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer