Fryktede terrormistenkte fremstår som amatører

Én av de fire terrorsiktede i USA er schizofren analfabet.

SIKTET: Fire menn, blant dem James Cromite, er siktet for å ha planlagt å sprenge en bil fylt med plastiske eksplosiver i lufta utenfor et jødisk senter i Riverdale i bydelen Bronx i New York onsdag. Foto: Scanpix/EPA/WILLIAM C LOPEZ
SIKTET: Fire menn, blant dem James Cromite, er siktet for å ha planlagt å sprenge en bil fylt med plastiske eksplosiver i lufta utenfor et jødisk senter i Riverdale i bydelen Bronx i New York onsdag. Foto: Scanpix/EPA/WILLIAM C LOPEZ Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||De fire terrormistenkte i New York som ifølge politiet kunne utgjort en ekstrem risiko for USA, fremsto langt mer puslete foran retten.

«USAs fryktede jihadister var egentlig amatører», skriver nyhetsbyrået AFP, etter at de fire ble fremstilt for retten torsdag.

Mye tyder på at de fire terrormistenkte ikke hadde noen bakgrunn fra pakistanske treningsleirer, men heller fra USAs kriminelle verden.

Av de fire skal bare én ha fullført videregående skole. Én av de fire skal ha oppgitt at han brukte narkotiske stoffer. Én skal ha sagt han var analfabet, og den samme mannen ble av sin forsvarer beskrevet som intellektuelt litt tilbakestående, og det ble opplyst at han led av en form for schizofreni. Flere av de mistenkte skal ha konvertert til islam under tidligere fengselsopphold.

Av politiet er de derimot fremstilt som en gruppe brutale terrorister, som utgjorde en ekstrem fare for landet.

- De sa de ville gjennomføre jihad (hellig innsats), har politimester Raymond Kelly i New York-politiet fortalt pressen.

De fire ble pågrepet onsdag, kort tid etter at de skal ha plantet bombeetterligninger utenfor en synagoge og et jødisk senter i Riverdale i bydelen Bronx i New York.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer