- Fryktelig å være tilbake på åstedet

Tiiu Thorèn (65) orket ikke å besøke soverommet hvor samboeren ble slått i hjel med øks.

PÅ ÅSTEDET: Samboeren til den drepte mannen, Per-Olov Thernström, Tiiu Thorèn er på sommerhytten der Thernström ble drept. Innfelt: Åstedet, inne på soverommet med dreptes blod. (FOTO: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet)
PÅ ÅSTEDET: Samboeren til den drepte mannen, Per-Olov Thernström, Tiiu Thorèn er på sommerhytten der Thernström ble drept. Innfelt: Åstedet, inne på soverommet med dreptes blod. (FOTO: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||KARLSTAD (Dagbladet): - Det var ingen god opplevelse å være tilbake på åstedet, men jeg valgte selv å bli med ut hit. Det var spesielt, men mest av alt tragisk. Besøket vekket følelser. Per-Olov (63) og jeg har vært her mange ganger sammen, sier Thorèn til Dagbladet.

Hun avsto fra å gå inn på soverommet hvor det fortsatt er tydelig blodspor etter det brutale øksedrapet som ble begått av den norske kunstneren og illustratøren Ane Lykke Reppe (60) 18. juli i fjor. Thorèns samboer, Per-Olov Thernström, ble funnet naken og ille tilredt ni dager senere av en venninne. 63-åringen hadde så store skader i hodet at han var ugjenkjennelig.

- Jeg kommer nok aldri til å reise ut hit igjen, sier hun.

Ane Lykke Reppe var ikke tilstede på befaringen på sommerhytten, som ligger ved sjøen Mangen, en halvtimes kjøretur fra Karlstad.

Ikke med på befaringLykke Reppe innrømmer å ha slått sin venn til døde, men at dette skjedde i en nødvergesituasjon da hun ble forsøkt voldtatt. Aktor, Barbro Brännlund, mener skadene Thernström ble påført ikke samsvarer med hennes forklaring om at det skal ha vært en kamp på liv og død inne på soverommet. Hun mener drapet var nøye planlagt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer