Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Fryktelig glatte veier

Politiet i sør frykter underkjølt regn og trær over veien.

 OPP FRA GRØFTA:  Sjåfør Odd Magne Sletta i Sletta Bilberging på Brokelandsheia har allerede hatt flere oppdrag der han hjelper folk opp fra grøfta. FOTO: PER FLÅTHE/DAGBLADET.
OPP FRA GRØFTA: Sjåfør Odd Magne Sletta i Sletta Bilberging på Brokelandsheia har allerede hatt flere oppdrag der han hjelper folk opp fra grøfta. FOTO: PER FLÅTHE/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KRISTIANSAND/OSLO (Dagbladet): Politiet i kystnære strøk i Sør-Norge advarer mot at snøfrie veier kan bli ekstremt glatte på kort tid i dag etter hvert som stormværet i Nordsjøen tar grep om det nroske fastlandet.

Agder politidistrikt går ut med spesielt varsel til alle som skal ut med bil i innlandet langs sørlandskysten.

- Underkjølt regn er i ferd å lage fryktelig glatte veier. Strøbiler er i aksjon på en rekke strekninger. Det ser ut som det verste uværet i Agder-fylkene vil komme vest for Kristiansand, sier operasjonsleder Ingrid Mæhre ved Agder politidistrikts hovedbase i Kristiansand til Dagbladet.

- Strør godt - kjører ut
Bergingssjåfør Odd Magne Sletta hadde allerede hatt flere oppdrag med å hjelpe biler opp av grøfta da Dagbladet møtte han på Brokelandsheia ved 11.30-tiden.

- Vegvesenet og deres samarbeidspartnere har vært veldig flinke med å strø fra tidlig i dag. Folk kjører også forsiktig, allikevel er det flere som sklitr av veien. Det viser hvor glatt det er nå og vil bli utover dagen, sier Sletta, som regner med en lang arbeidsdag.
 

Orkanstyrke Politiet i Agder har trukket inne alle tilgjengelige ressurser i dag og styrket bemanningen både i Kristiansand og ved de andre stasjonene i de to fylkene for å hjelpe publikum når varslede problemer med stor sannsynlighet dukker opp i løpet av dagen.

Meteorologisk institutt har varslet at vindkast med orkans fart (35 meter i sekundet) vil fare hard fram.

Fly og veier
Politiet er forberedt på at regn, nullføre og såpeglatte veier kan skape farlige trafikksituasjoner sammen med trær som ikke står i mot orkan-kastene.

Her finner du de oppdaterte veimeldingene landet rundt fra Statens vegvesen.

Her kan du sjekke om det er forsinkelser på flyplassen du skal reise til eller fra i dag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media