Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fryktelig glatte veier

- Kjør forsiktig så kommer du hjem til de du er glad i.

- KJØR FORSIKTIG: Det meldes om fryktelig glatte veier og mange ulykker i hele sør-norge idag. To vogntog kræsjet ved Mandal på E 39 i formiddag. Ulykken skapte køkaos og E 39 var stengt i flere timer etterpå. Foto: Ivar Haugland
- KJØR FORSIKTIG: Det meldes om fryktelig glatte veier og mange ulykker i hele sør-norge idag. To vogntog kræsjet ved Mandal på E 39 i formiddag. Ulykken skapte køkaos og E 39 var stengt i flere timer etterpå. Foto: Ivar Haugland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bilbergingselskapet Falck melder at de har hatt nesten 1000 assistanser så langt idag.

- Det er på sørlandet vi har hatt flest uttrykninger, men utover ettermiddagen idag har vi sett en økning på østlandet og i Oslo-området.

Det forteller Irene Røsholt, avdelingsjef for vaktsentralen i Falck til Dagbladet. Hun forteller om en rekke kollisjoner og utforkjøringer.

- Det er mye som indikerer at det er svært vanskelige kjøreforhold over store deler av sør-norge idag, sier hun

Vogntog på tvers To vogntog og en personbil var involvert i en ulykke ved Mandal i formiddag. Det ene vogntoget ble stående på tvers og E39 var stengt i flere timer etterpå.

- Jeg kom til stedet rett etter ulykken og det var veldig kaotisk, forteller Ivar Haugland.

Han forteller at det var fryktelig glatt på stedet der ulykken skjedde, men at ingen ble skadet i ulykken.

- Jeg skjønte at det ville ta lang tid å få ryddet veien, så jeg bare snudde og kjørte tilbake dit jeg kom fra, forteller han.

Veldig glatt - Det er stedvis veldig glatt på hovedveiene på østlandet, forteller Gun Åserudhagen ved vegtrafikksentralen til Dagbladet.

Hun forteller om flere ulykker i østlandsområdet, blant annet på riksvei 4 mot Gjøvik, som akkurat er åpe for trafikk etter at en trailer sperret veien etter en mindre ulykke.

- Med det været vi har nå så blir det ekstremt glatt på veiene, og det er derfor viktig at alle avpasser farten etter forholdene, sier hun.

Hun påpeker at det ikke påbudt å holde den farten som trafikkskiltene angir, og mener det er bedre å holde en fart på 60 km/t selv om fartsgrensa er 100 km/t:

- Da er sjansen større for at man kommer helskinnet hjem til de man er glad i, sier Åserudhagen ved vegtrafikksentralen, til Dagbladet.

I grøfta - Det er fryktelig glatt på E6, sier operasjonsleder Bjørn Jahr ved Romerike politidistrikt til Romerikes Blad, og forteller om flere mindre uhell.

Klokka 12.51 skjedde den første ulykken på Frogner. Føreren styrte bilen i grøfta fordi han ikke hadde andre muligheter.
— Det var enten grøfta eller bilen foran, forteller operasjonslederen.

Omlag en time senere, bare 200 meter lenger nord havnet nok en bil i grøfta.

Skal strø på E6 Når Dagbladet snakker med påtroppende operasjonsleder ved Romerike Politidistrikt, Svein Arild Hallås, håper han det skal bli litt bedre på utover ettermiddagen:

- Vi har bedt om at E6 blir strødd påny, og har ikke fått beskjed om flere ulykker den siste timen, forteller Hallås til Dagbladet.

Store nedbørsmengder Meteorologisk institutt melder om tildels store nedbørsmengder på sør- og østlandet det neste døgnet. Agder og Telemark vil få mest.

- Vi regner med at det vil komme omlag 15 cm snø i Oslo og på østlandet fram til imorgen, men så vil det lette noe og antagelig klarne utpå dagen imorgen, forteller vakthavende ved meteorologisk institutt, Espen Biseth Granan til Dagbladet.

 Han forteller at mye nedbør gir vanskelige kjøreforhold, og at temperaturen kan komme til å stige noe, isåfall vil snøen komme som sludd istedet.Han ser ingen umiddelbar fare for underkjølt regn på veiene på østlandet:

- Men glatt kan det være flere steder, sier han

Er det glatt på veien der du er? TIPS oss på telefon 2400 0000, eller send SMS/MMS til 2400

Sjekk vær og føreforhold der du er her.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!