«... fryktelig hvis vi aldri får vite sannheten»

STAVANGER: Den drapstiltalte haugesunderen husker ingenting fra den natta han skal ha knivstukket sin nabo, Marianne Våge. - Det blir fryktelig hvis vi aldri får vite sannheten, sier drapsofferets far.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jenta vår får vi aldri tilbake, men håpet er at vi i det minste skal få vite hvorfor. Det vil være fryktelig hvis sannheten aldri kommer fram, sier Torstein Våge.

Han og kona mistet sin datter Marianne (29) på verst tenkelig vis i fjor. Natt til 9. april tok noen seg inn i huset hennes og drepte henne med en kniv. Politiet har DNA-bevis som knytter hennes nærmeste nabo til åstedet.

Ingen forklaring

Men foreløpig har ingen fått en forklaring på hvorfor tobarnsmoren måtte dø. De to naboene kjente hverandre knapt, og tiltalte sier han ikke husker noe fra drapsnatta.

- Min klient har hele tida sagt at han ikke husker noe. Dermed kan han heller ikke erklære seg skyldig, sier advokat Arne Vikse.

Tiltalte har forklart at han tok en telefonsamtale i 03-tida den natta. Det neste han husker, er at han våkner opp i sofaen i 13-tida neste dag.

Statsadvokat Tormod Haugnes antyder at 25-åringen lyver på seg et tapt minne for å bedre sin egen stilling i rettsoppgjøret. Dersom han var bevisstløs i gjerningsøyeblikket, senkes strafferammen betraktelig.

- En ting er hva tiltalte sier, noe annet er hva vi tror på. Vi mener han ikke var bevisstløs i gjerningsøyeblikket, sier Haugnes.

Løgn


De rettspsykiatrisk sakkyndige har foreløpig konkludert med det samme.

Det er svært sjelden at rettspsykiatere konstaterer et ekte hukommelsestap, som i sin tur kan tyde på bevisstløshet. Som regel er det snakk om løgn eller ubevisst fortrengning av minner som kan gjenkalles.

I dag går Mariannes foreldre den tunge veien til tinghuset i Haugesund.

- Det blir vår tøffeste uke noensinne. Jeg håper bare vi får et svar, sier far Torstein Våge.

<B>DREPT:</B> Marianne Våge ble drept i sitt eget hjem i Haugesund natt til 9. april i fjor. Politiet har funnet DNA-spr fra hennes nabo i leiligheten, men han har ingenting å fortelle.