Fryktelig redningsarbeide etter flykatastrofe

MUARA BARU (NTB): Fra bredden av Musi-elva så folk redningsmannskapene i dag hente opp barnesko, eiendeler og kvestede levninger fra vraket etter SilkAir-flyet som styrtet på Sumatra i Indonesia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var 104 mennesker om bord i flyet, som øyenvitner så eksplodere i lufta. Boeing 737-maskinen fra Singapore Airlines' datterselskap styrtet midtveis mellom Jakarta og Singapore.

Fra elveoverflaten trakk mannskaper fra sjøforsvar og politi opp vrakrester og omkomne. Dykkerne hadde en vanskeligere oppgave i vannet, som er så grumset at de knapt kunne se hånden for seg.

Dykker

En av politiets dykkere løftet opp en plastpose med menneskedeler, for å gi et inntrykk av hvilken grusom oppgave de hadde. Elva som forbinder provinshovedstaden Palembang til Bangka-stredet er 500 meter bred på det stedet flyet antas å ha styrtet. Det er ikke funnet overlevende.

- Vi har funnet en flygemanual, en japansk-engelsk ordbok, joggesko i barnestørrelse, en fillerrevet bok med rødt omslag og et medisinsk tidsskrift fra en klinikk i Singapore, sier politidykkeren sersjant Erizal.

Passasjerer

Av 97 passasjerer var 40 fra Singapore, 23 fra Indonesia, ti fra Malaysia, fem amerikanere, fem franskmenn, fire tyskere, tre briter, to japanere, en australier, en østerriker, en bosnier, en inder og en fra Taiwan.

Det er den første ulykken noensinne for Singapore Airlines og SilkAir. Flyet var mindre enn ett år gammelt, og mannskapet var høyt kvalifisert, ifølge talsmenn for selskapet. Årsaken til ulykken er ikke kjent. Flygerne meldte ikke om noe uvanlig før flyet gikk ned, og været var bra.

I dag ankom to SilkAir-fly med slektninger av passasjerene på det styrtede flyet fra Singapore til Palembang.