Frykten brer seg i Sjøvegan

SJØVEGAN (NTB): Frykten har spredd seg blant Sjøvegans innbyggere etter drapet på den 59 år gamle Marie-Louise Bendiktsen for fire dager siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire døgn etter at drapsalarmen gikk, synes politiet fortsatt å famle i blinde. Til tross for funn av tekniske bevis, et tredvetalls tips og flere vitneobservasjoner, vil ikke etterforskerne antyde hva som kan ha skjedd med

den 59 år gamle enken.

I ettermiddag var om lag 1 000 mennesker i Sjøvegan kontaktet i en omfattende rundspørring som et tredvetalls polititjenestemenn har gjennomført.

Nabo til den avdøde, Stein Roger Pedersen, våknet like etter at brannen i boligfeltet Lensmannsjordet ble oppdaget like etter klokken 05.00 sist onsdag.

- Brannen var ille nok, men når vi nå kan tro at gjerningsmannen iskaldt kan ha kommet tilbake for å skjule et drap, blir dette helt vanvittig på en stille plass som Sjøvegan, sier Pedersen til NTB.

Pedersen og kona mener at lokalsamfunnet i Salangen blir ekstra hardt rammet siden kommunen kom sterkt i fokus etter dobbeltdrapene høsten 1996 da en 27-åring fra Sjøvegan tok livet av to pensjonister ved Bjørkebakken
like ved kommunegrensa til nabokommunen Dyrøy.

- Det er et sørgelig faktum at også et lite lokalsamfunn i Troms på kort tid kan rammes av to så brutale drapssaker. Derfor er det maktpåliggende at denne saken blir oppklart. Mange er engstelige på grunn av sakens

spesielle karakter, og jeg tror ikke lokalsamfunnet vil få ro før vi har kommet til bunns i denne saken, sier lensmann Nils Johan Mikkelsen.