Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Frykten er alltid der

- Jeg har blitt utsatt for ran med kniv og skytevåpen. Jeg kan ikke sitte i drosjen og være livredd, men frykten er der alltid, sier den kvinnelige taxisjåføren i 50-åra til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun har kjørt taxi i Oslo i over 20 år, dag og natt. Av frykt for å bli gjenkjent og oppsøkt våger hun ikke å stå fram med navn og bilde.

- Etter alle disse åra har jeg lært å se an kundene før jeg slipper dem inn i bilen. I noen områder av byen tar jeg ikke på folk. Jeg har blitt utsatt for ran med kniv og skytevåpen, men jeg har aldri tidligere hørt at en kvinnelig drosjesjåfør har blitt voldtatt, sier den kvinnelige sjåføren.

- Halvfulle glade folk på vei hjem er ikke spesielt ille. Det er verre med dem som ikke sier et ord, for da får man ingen mulighet til å vurdere mennene. Man må være menneskekjenner i dette yrket. Man må være bestemt. Men jeg er ikke sikker på at vi jentene har det vanskeligere enn gutta. Vi jentene havner ikke så ofte i krangel, sier hun.

Hele Norges coronakart