Frykten for IS øker i Pakistan og Afghanistan

Får flere tilhengere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Myndighetene i Pakistan og Afghanistan frykter at opprørsgruppa IS er i ferd med å bygge seg opp en tilhengerskare blant radikale islamister i Pakistan og Afghanistan.

Opprørsgruppa som kaller seg Den islamske staten (IS) har erobret store områder i Irak og Syria, langt unna Taliban og al-Qaidas vugge i Afghanistan og Pakistan.

De siste ukene har imidlertid IS' navn dukket opp mange ganger i radikale islamistmiljøer i de to landene flere tusen kilometer øst for IS' front.

Flygeblader som maner til omfavnelse av IS er observert i deler av det nordvestlige Pakistan, og minst fem kommandører i pakistanske Taliban (TTP) har ifølge nyhetsbyrået AFP sverget sin troskap til opprørerne i vest.

Enkeltpersoner Slagord til støtte for IS har dukket opp i flere byer i begge land. I Afghanistans hovedstad ble en rekke studenter arrestert da slike paroler dukket opp på Kabul-universitetet.

IS-beundringen her er imidlertid ikke organisert, ifølge en rekke etterretningskilder og opprørere AFP de siste ukene har vært i kontakt med. Det dreier seg om lokale initiativer fra enkeltpersoner, og så langt har ikke opprørsgruppa etablert noen tilstedeværelse i regionen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer