Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Frykten for kollaps er borte

Optimismen er på vei tilbake i boligmarkedet.

PILENE PEKER OPPOVER: OBOS mener boligprisfallet er over. I morgen kommer tallene fra Eiendom Norge. Foto: Magnus Rørvik Skjølberg/Finansavisen.
PILENE PEKER OPPOVER: OBOS mener boligprisfallet er over. I morgen kommer tallene fra Eiendom Norge. Foto: Magnus Rørvik Skjølberg/Finansavisen. Vis mer

(Finansavisen/Hegnar.no): Boligbyggerne Selvaag Bolig og Solon Eiendom la i går frem tall på aktiviteten i 1. kvartal, og begge tolker ifølge Finansavisen tallene som at frykten er borte.

- Tør å kjøpe igjen

- Jeg tror at frykten for at boligmarkedet skulle kollapse er borte. Folk skjønner at det ikke blir noe krakk, og dermed tør de å kjøpe boliger igjen. Dette viser hvor mye sentimentet har å si, sier Solon Eiendom-sjef Andreas Martinussen til avisen.

Solon Eiendom solgte 124 boliger for totalt 819 millioner kroner i 1. kvartal, sammenlignet med 58 boliger for 407 millioner kroner i samme periode i fjor.

Boligbyggeren, som ifølge Finansavisen satser på mer påkostede leiligheter for en voksen målgruppe, opplevde gode salgsstarter i både Ski, Lier og på Nesodden.

- Godt salg overalt

Selvaag Bolig, som opererer i et bredere segment, solgte i 1. kvartal 185 boliger for i alt 693 millioner kroner.

I samme periode i fjor ble 190 boliger solgt for i alt 984 millioner kroner.

Gjennomsnittlig salgspris falt dermed fra 5,18 til 3,75 millioner kroner, men selskapets toppsjef Baard Schumann er likevel fornøyd.

- Det er gledelig å se at nyboligmarkedet er på vei tilbake slik vi forventet. Skiftet kommer enda tidligere enn vi trodde. Det er betydelig større interesse nå enn i 2. halvår 2017, og i februar/mars har salget har vært jevnt og godt i alle prosjektene våre, sier han i en pressemelding.

- Fallet er over

Samtidig gikk OBOS-sjef Daniel Kjørberg Siraj i går ut og friskmeldte boligmarkedet.

- Etter et helt kvartal med sammenhengende prisvekst, mener vi at fallet i bruktboligprisene er over for denne gang, sa han da OBOS kunne melde om ytterligere prisvekst i mars - både i Oslo og på landsbasis.

- Vi ser også tegn på et vendepunkt til det positive i nyboligsalget så langt i 2018, både hos oss og hos våre konkurrenter, la Kjørberg Siraj til.

Gode odds

Enda en pekepinn på tilstanden i boligmarkedet får vi i morgen når Eiendom Norge legger frem sin prisstatistikk for mars.

Etter prisoppgangen i februar og signaler fra meglerhold om langt større oppmøte på visninger er oddsene ifølge Finansavisen gode for at trenden fortsetter.

Andre økonominyheter:​
Meglertopper spår videre boligprisoppgang​
- Selges få dyre hytter i fjellheimen

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling