I Bergen ble det i forrige uke lagt fokus på en stor økning i matsvinn, som følge av spiseplikt, om man ønsker å ta seg en øl på et serveringssted.
«Matredder» og leder for folkebevegelsen «Spis opp maten», Mette Nygård Havre, mener at det er forkastelig at mye mat går til spille under pandemien, på grunn av spiseplikt-regelen.
- Det er snakk om tonnevis med mat som kastes for øyeblikket. Det får konsekvenser for klimaet og går ut over dem som er dårlig økonomisk stilt i landet, som ikke har råd til mat. Det er provoserende å vite, sier Mette Nygård Havre til Dagbladet.
Henvendelser fra hele landet
Havre mener det burde gjøres en lovendring fra regjeringshold om spiseplikt i landet, og forteller at hun har fått meldinger fra engasjerte følgere på Spis opp matens Instagram-side om matsvinn i flere byer i Norge.
- Jeg får kommentarer fra byer som Stavanger og Tromsø og andre ulike byer som ser akkurat det samme. Det er ifølge regjeringen fem-seks uker til vi kommer i neste fase av gjenåpningsplanen, og det er først da spiseplikt-regelen i utgangspunktet vil bli opphevet. Da snakker vi mange uker med matsvinn, sier Havre til Dagbladet.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger