Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frykten for terror øker stadig

Åtte av ti nordmenn tror faren for at terror skal ramme landet vil bli like stor eller større neste år. Terrorfrykten øker mest blant kvinner, skriver Nationen mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge en ny meningsmåling for Sentio-Norstat har det ikke gått upåaktet hen at al Qaida-lederen Ayman al-Zawahiri har avgitt to oppfordringer til rettroende muslimer om å ramme norske mål og interesser. Trusselen gjelder slike mål både i Norge og i utlandet.

Hele 31.5 prosent av de spurte i Sentio-Norstats måling er mer redd for at Norge skal bli et terrormål i 2005 enn de var i 2004, mens halvparten tror terrorfaren vil være uendret neste år. Tallmaterialet viser at 35 prosent av kvinnene og 28 prosent av mennene er mer redd for terror, skriver Nationen.

Truslene fra al-Zawahiri ble utløst av Norges engasjement i Afghanistan og Irak. - Selv om statsminister Kjell Magne Bondevik gang på gang har understreket at Norge ikke støttet krigen mot Irak, tydert mye på at dette oppfattes annerledes av muslimske ekstremister, framholder avisen.

Bakgrunnstallene viser at terrorfrykten er langt større i Nord-Norge enn på Sørlandet. I det politiske landskapet er frykten mest utbredt blant Fremskrittspartiets velgere, mens SVs velgere er minst skremt, går det fram av Sentio-Norstats meningsmåling.

NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media