Fryktens gate

Ariel Castro blir omtalt som «monsteret på Lorain Avenue». Selv om han sitter fengslet, er kvinner fortsatt redde for den beryktede kidnappingsgata i Cleveland.

REDD: Angela Catero jobber på gatestrekningen hvor de tre Cleveland-jentene sist ble sett før de ble kidnappet. Hun er redd for å gå denne strekningen kveldstid. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet
REDD: Angela Catero jobber på gatestrekningen hvor de tre Cleveland-jentene sist ble sett før de ble kidnappet. Hun er redd for å gå denne strekningen kveldstid. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CLEVELAND (Dagbladet): Den likner på gater du finner overalt i USA med kjøpesenter og fastfoodrestauranter.

Men denne strekning av Lorain Avenue er blitt beryktet fordi det var her både Amanda Berry, Michelle Knight og Gina DeJesus sist sett før de igjen ble funnet i huset til Castro ti år seinere.

- Det er greit her på dagtid, men om kvelden går jeg ikke rundt her. Det er mange raringer i dette strøket, så det hender jeg er litt redd, forteller Angela Catero (26) til Dagbladet.

Fire forsvinninger Hun har jobbet i en butikk på strekning siden 2006 og er på vei hjem på en regnfull kveld.

- Jeg er jo på samme alder som de jentene, så jeg kan identifisere meg med dem. Det er skremmende og helt ufattelig, sier Catero.

Michelle Knight forsvant i august 2002 og ble sist sett ved søskenbarnets bolig ved krysset Lorain Avenue og 106. gate. I april 2003 forsvant Amanda Berry etter at hun hadde vært på jobb i Burger King-restauranten på Lorain Avenue ved 110. gate. Et år seinere forsvant også Gina DeJesus på vei hjem fra skolen ved Lorain Avenue og 105. gate. Alt skjedde på en gatestrekning på noen få hundre meter.

Ariel Castro, som er pågrepet og siktet for kidnapping og voldtekt av de tre jentene, blir i lokalmedier omtalt som «monsteret på Lorain Avenue». Huset hans ligger noen kilometer unna.

Det har også vært andre forsvinningssaker i det samme området. I juli 2007 forsvant Ashley Summer (14) noen kvartaler derfra. Før Berry, Knight og DeJesus ble funnet, sa også myndighetene at de trodde alle de fire forsvinningene kunne ha en sammenheng, men så langt er det ikke dukket opp nye opplysninger om Summers forsvinning.

Råd fra mora Området er ikke spesielt trivelig å bevege seg rundt i til fots på kveldstid. Catero har fått klare instruksjoner fra mora.

- Jeg er veldig bevisst når jeg går på gatene her. Mora mi ga klar beskjed om at jeg må holde hodet høyt, og ikke sitte på med fremmede. Dessverre tror jeg en del jenter ikke tar slike råd fra foreldrene sine seriøst nok, sier Catero.

I FENGSEL: Ariel Castro. Foto: Cuyahoga County Sheriffs Office / EPA
I FENGSEL: Ariel Castro. Foto: Cuyahoga County Sheriffs Office / EPA Vis mer

Verdensnyheten om de savnede jentene som ble funnet, har gitt mange andre familier nytt håp om å finne sine savnede. I 1995 forsvant den da 18 år gamle Christina Adkins noen kvartaler unna huset til Ariel Castro, og denne uka var søstra tilbake med løpesedler for å få oppmerksomhet rundt forsvinningen.

- Det er en fryktelig ting å leve med. Jeg ble fra meg av lykke da jeg fikk høre at disse jentene var kommet til rette. Jeg er sikker på at også søsteren min er der ute et sted, sier Tonia Adkins til Dagbladet.

Politikritikk Politiet i Cleveland blir nå kritisert for måten de håndterer saker med savnede personer. Det viser seg nemlig at Michelle Knights forsvinning ble fjernet fra FBIs database bare 15 måneder etter at hun forsvant i 2002 fordi politiet anså det som mest sannsynlig at hun hadde rømt.

- Med politiets handlemåte og familien som flyttet ut av byen, var det som om hun forsvant fra jordas overflate. Er det andre der ute i samme situasjon, sier byrådsmedlem Michael Polensek til Cleveland Plain Dealer.

Hvert år mottar Cleveland-politiet om lag 2700 savnetmeldinger. Per i dag har de 107 åpne saker under etterforskning.