FORLATT: Stein Doksets luksusvilla, der liket av Rungnapa «June» Ratchasombut ble funnet i en søppelcontainer i kjelleren, har stått tomt i månedsvis. Foto: RALF LOFSTAD / DAGBLADET
FORLATT: Stein Doksets luksusvilla, der liket av Rungnapa «June» Ratchasombut ble funnet i en søppelcontainer i kjelleren, har stått tomt i månedsvis. Foto: RALF LOFSTAD / DAGBLADETVis mer

Fryktens gate

Lokale thailendere frykter huset der Stein Dokset skal ha gjemt sin ekskjæreste i en søppelcontainer i to og et halvt år. De tror det spøker der.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KATA, PHUKET (Dagbladet): - Thaier er redde for gata her - de tror det spøker i huset, sier en skandinavisk mann til Dagbladet.

Mannen bor nær luksusvillaen der nordmannen Stein Dokset (50) i en årrekke levde sammen med sin kjæreste Rungnapa «June» Ratchasombut - før hun plutselig ble sporløst borte sommeren 2009. For et år siden raidet det thailandske føderale politiet huset og fant levningene hennes oppbevart en søppelcontainer i kjelleren.

- Det er uhyggelig å tenke på at jeg har bodd bare meter unna liket hennes i flere år, sier en kvinnelig skandinavisk nabo til Dagbladet.

Forfaller Kort tid etter at Dokset ble pågrepet i fjor, flyttet hans siste kjæreste og hennes barn fra den svære villaen på ferieøya Phuket. Siden har huset stått tomt, og vannet i svømmebassenget er i ferd med å bli grumsete.

- Kjæresten var innom for noen uker siden og trimmet buskene. Siden har ingen vært på eiendommen, sier den kvinnelige naboen - som tror ingen nå vil kjøpe huset.

Hun forteller at Dokset hadde et anstrengt forhold til naboene i den lille gata.

DRAPSTILTALT: Stein Dokset (50) er tiltalt for overlagt drap, for å ha skjult liket samt for ulovlig våpenbesittelse. Han risikerer dødsstraff dersom han blir funnet skyldig. foto: AP / NTB SCANPIX
DRAPSTILTALT: Stein Dokset (50) er tiltalt for overlagt drap, for å ha skjult liket samt for ulovlig våpenbesittelse. Han risikerer dødsstraff dersom han blir funnet skyldig. foto: AP / NTB SCANPIX Vis mer

- Han framsto som veldig sympatisk i begynnelsen - men det endret seg snart, sier den skandinaviske kvinnen - og beskriver konflikter om penger og materialer.

Risikerer dødsstraff Naboen er overbevist om at Lier-mannen får en streng straff når saken hans kommer opp for retten i Phuket by.

- Tiltalen er svært omfattende, sier hun.

Statsadvokat Juphat Miankued mener Dokset planla å drepe June, og har tiltalt ham for overlagt drap, for å skjule liket samt ulovlig våpenbesittelse. Strafferammen for tiltalen er dødsstraff eller livstidsdom.

Umiddelbart etter pågripelsen i fjor tilsto nordmannen at June døde ved et uhell under et basketak. Så fikk han panikk og plasserte liket i en søppelcontainer, som han flyttet rundt i huset flere ganger, til den ble stående på et bad i kjelleren.

Nå hevder han seg imidlertid uskyldig etter tiltalen.

Nekter straffskyld - Han sier seg uskyldig på alle punkter, opplyser hans forsvarer Boonsin Archeevaraghuprok til Dagbladet.

SPØKELSESHUS: Ingen har bodd i Doksets hus i snart et år, og vannet i bassenget begynner å bli grumsete. Foto: RALF LOFSTAD / DAGBLADET
SPØKELSESHUS: Ingen har bodd i Doksets hus i snart et år, og vannet i bassenget begynner å bli grumsete. Foto: RALF LOFSTAD / DAGBLADET Vis mer

- Tror du han blir frikjent?

Advokaten svarer ikke - bare smiler.

- Han er mye tynnere nå enn da han ble arrestert - men han er ved godt mot og ser fram til at rettssaken begynner, sier Doksets siste kjæreste (27) til Dagbladet utenfor Phuket provinsfengsel, der nordmannen sitter i varetekt.

Giftet seg med en annen Dokset og June hadde et sju år langt samliv, og drev en eiendomsgeskjeft sammen. Så forlot hun ham til fordel for en thailandsk politimann som hun giftet seg og fikk barn sammen med. Kort tid etter fødselen var hun imidlertid tilbake i luksusvillaen, men forsvant altså sommeren 2009.

Naboer forteller Dagbladet at de stadig hørte krangling og bråk fra huset etter at June returnerte - men dette opphørte brått etter 19. juli 2009.

Da Junes familie meldte henne savnet, hevdet Dokset at eksen frivillig hadde blitt plukket opp av en pickup utenfor huset og blitt borte. Familien mente imidlertid hardnakket at nordmannen sto bak forsvinningen, og fikk til slutt det føderale politiet til å raide luksusvillaen på feriestedet Kata.

- Ble syke Det siste halve året før likfunnet leide en svensk/thailandsk barnefamilie leilighet i Doksets hus. De fortalte i fjor Dagbladet at de ble syke mens de bodde der, men at symptomene forsvant etter at de flyttet noen meter lenger inn i gata, til et annet hus Dokset disponerte.

TIL RETTEN: Tirsdag blir Dokset fraktet fra hardkokte Phuket provinsfengsel til rettsbygningen noen hundre meter unna, som disse fangene. Foto: RALF LOFSTAD / DAGBLADET
TIL RETTEN: Tirsdag blir Dokset fraktet fra hardkokte Phuket provinsfengsel til rettsbygningen noen hundre meter unna, som disse fangene. Foto: RALF LOFSTAD / DAGBLADET Vis mer

Det kom i fjor fram at June formelt ikke var skilt fra sin første ektemann da hun giftet seg med politimannen. Den første ektemannen anla sak mot Dokset, og i et forlik ble huset delt mellom nordmannen og Junes til sammen tre barn.

Den drapstiltalte nordmannen avviser å kommentere saken overfor Dagbladet.

FUNNET I SØPPELCONTAINER: Levningene av Rungnapa «June» Ratchasombut ble for et år siden funnet i en søppelcontainer hjemme hos Dokset. Foto: LARS GÖRAN DIKANDER
FUNNET I SØPPELCONTAINER: Levningene av Rungnapa «June» Ratchasombut ble for et år siden funnet i en søppelcontainer hjemme hos Dokset. Foto: LARS GÖRAN DIKANDER Vis mer