Fryktens øy

Gødende lavamasser velter nedover mot den vesle byen Nicolosi på Sicilia fra vulkanen Etna. Innbyggerne frykter for sine hjem, samtidig som byen fylles av vulkanturister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Europas høyeste og mest aktive vulkan har spydd ut store skyer av røyk, svart aske og lavastrømmer. I går kom flere store utbrudd og det er dannet nye sprekker i fjellet. Så hissig er vulkanen at italienske myndigheter erklærte unntakstilstand i provinsen Catania på Sicilia mandag.

Redningsmannskapene bygde i går massive jordvoller som de håper kan bremse lavafloden.

Hater turister

-Dette skal jeg kanskje ikke si, men jeg hater turistene, forteller en av de ansatte på landsbyens turistkontor, Angela Ramoblia, til Dagbladet.

Ramoblia synes det er makabert at tusenvis av turister strømmer til landsbyen hennes.

- Vi er engstelige og kan miste alt vi har, mens turistene gjør alt de kan for å komme nærmest mulig vulkanen,sier hun. De 6000 innbyggerne i Nicolosi er bare fire kilometer unna de glødende lavamassene som velter nedover mot byen fra vulkanen Etna.

I beredskap

Minst 70 familier er forberedt på at de må rømme fra sine hjem for å komme unna den fargerike og vakre - men farlige - lavastrømmen som nærmer seg.

-Vi er veldig redde. Da hjelper det ikke når vi ser folk komme strømmende med gitarer, mat og drikke for å dra på piknik i det de synes er et kult område, forklarer sicilianeren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer