Frykter 100 000 døde i Pakistan

Over 54 000 mennesker mistet livet i jordskjelvet - statsministeren frykter at tallet dobles.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Hundretusener av hjemløse fortviler over kulde og dårlig vær. 20 prosent av landsbyene i jordskjelvområdet er så hardt rammet at hjelpen ikke når frem. Og antall omkomne stiger.


Minst 40 000 døde

Jordskjelvet krevde minst 40 000 ofre i den pakistanske delen av Kashmir 8. oktober, sier en talsmann for statsminister Sikandar Hayat Khan. Det totale antallet jordskjelvofre er nå over 54 000, melder nyhetsbyrået Associated Press.

- Noen mennesker frykter at antall dødsofre kan bli 100 000 og de har kanskje rett, uttalte statsministeren på pakistansk fjernsyn.

- Antall dødsofre er ikke mindre enn 40 000, sa Abdul Khaliq Wasi, talsmann for statsministeren.

Wasi forteller at ikke alle omkomne er talt opp i Kashmir. Dessuten vil det bli vanskelig å få en fullstendig oversikt over antall døde siden mange kropper ligger begravet under stein og murbrokker, melder AP.

I KØ FOR HJELP: Menn i kø for tepper og mat i landsbyen Tandali nær den nordre pakistanske byen Muzaffarabad.
FRYKTER FLERE OMKOMNE: Presidenten i det pakistanske Kashmir, Sikandar Hayat Khan, frykter at antakelsene om nærmere 100 000 døde etter jordskjelvet kan bli en realitet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer