Frykter 100 000 nye svineinfluensa-tilfeller daglig

Britiske myndigheter forberedt på eksplosiv spredning i sommer.

FRYKTER EKSPLOSIV SPREDNING: Myndighetene i Storbritannia antar at det kan bli meldt om 100 000 nye tilfeller av influensa H1N1 i august i år. Foto: AP/SCANPIX
FRYKTER EKSPLOSIV SPREDNING: Myndighetene i Storbritannia antar at det kan bli meldt om 100 000 nye tilfeller av influensa H1N1 i august i år. Foto: AP/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Britiske helsemyndigheter sier de regner med at 100 000 nye tilfeller av influensa H1N1 hver dag, også kalt svineinfluensa, fram til slutten av august.

Ifølge Sky News er dette bare en antakelse, men britiske helsemyndigheter tror likevel på en rask økning i tilfeller.

60 millioner influensavaksiner skal snart være på plass for å dekke landets behov.

På Glastonbury og Wimbledon
Storbritannia har nå erklært en ny fase for sykdommen, som ifølge BBC har vært et forventet tiltak. Det innebærer blant annet at medisiner mot sykdommen ikke lenger vil bli gitt til familien til de som er smittet, og fastlegen kan diagnostisere sykdommen uten bekreftelse fra laboratorietester.

Dette skal blant annet gjøre presset på helsetjenestene mindre, og betyr ikke at viruset regnes som mer dødelig.

Onsdag ble det opplyst at 33 personer er smittet av sykdommen i Norge. Ingen har dødd av sykdommen.

I Storbritannia har tre personer, som tidligere har hatt helseproblemer, dødd av sykdommen.

Mer oppmerksomhet har det fått at influensaen har spredd seg på steder med mange mennesker, blant annet musikkfestivalen Glastonbury og tennisturneringen Wimbledon, der 28 personer ble sendt hjem med symptomer på sykdommen.

WHO samler eksperter
Onsdag samlet WHO 20 uavhengige eksperter som skal delta på et tre dager langt møte i Geneve for å finne en bedre matematisk modell for å beregne spredningen av smitten.

- De vil jobbe sammen for å beskrive og spå utbredelsen og påvirkningen fra pandemien, og demonstrere hva ulike tiltak for å begrense smitten potensielt kan ende med, sier talskvinne Aphaluck Bhatiasevi i WHO til nyhetsbyrået AP.

WHO sier at tallet på smittede kan være langt høyere enn de har registrert. Ifølge WHOs seneste oppdatering onsdag, er det påvist 77201 smittede og 332 dødsfall i over 110 land i verden.