Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frykter 1000 døde

Kraftig vind, regn og jordskjelv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Enorme krefter har herjet på den asiatiske øya de siste døgnene.

Én mann funnet i live

På mandag feide tropestormen Winnie over øya. I nord og øst på øya flyktet minst 160 000 mennesker fra uværet og prøvde å komme opp i høylandet der uværet var mildere. Med fare for egne liv kjempet redningsmannskapene for å finne overlevende etter stormen. Minst 530 mennesker døde. Over 350 mennesker er fortsatt savnet etter Winnies herjinger.

I Quezon-provinsen sier ordfører Arsenio Ramallosa at en bygning raste sammen etter at over hundre mennesker hadde søkt tilflukt der mot uværet. Fortsatt ligger ofrene i den sammenraste byggmassen. I dag morges ble én mann mirakuløst dratt ut av ruinene i live.

Sent i går kveld kom taifunen Nanmadol. Redningsarbeidet etter tropestormen Winnie måtte avbrytes. Taifunen har tatt livet av ytterligere 30 mennesker. 25 av dem druknet i et jordras.

Gigantisk katastrofeområde

Hele provinser skal være gjort om til brune gigantiske gjørmeområder. Mange mennesker har blitt tatt av vannmassene eller av jordras, mens andre har blitt truffet av fallende trær eller løse gjenstander som kastes gjennom luften i den sterke vinden.

Filippinsk tv har vist sterke bilder av kropper dekket av gjørme og mødre som gråter med døde barn i armene.

image: Frykter 1000 døde

Luftvåpenet melder at døde kropper Fortsatt flyter rundt i overflatevann side om side med trær som er rykket opp med roten og deler av hus og løsøre som er tatt av storme. Store områder er fullstendig avskåret fra all kommunikasjon, og dødstallene kan derfor raskt skyte i været.

I natt slapp endelig taifunen taket og raste videre ut i havet mot Taiwan.

Men bare timer senere ble Filippinene rammet på nytt: Denne gangen av et jordskjelv som slo ut til 4,2 på Richter-skalaen. Nå ber Filippinenes president Gloria Arrayo om internasjonal hjelp etter katastrofene.

Hvert år kommer drøyt 20 tyfoner inn over Filippinene. I forrige uke omkom mindt 87 mennesker, mens 80 fortsatt er savnet. Dagbladet.no kommer snart med fyldigere versjon. Trykk Oppdater/Reload for å lese siste versjon.

<B>BÆRES TIL SYKEHUS: Svært mange drepte, skadde og savnede etter uværet på Filippinene.
<B>REDDES UT: Her er overlevende fra byen Infanta hentet med båt i dag.
<B>REPARERER HUSET: Husetet i Ignacio dela Cruz er ødelagt og overlevende er i gang med å reparere skadene. Flere hundre er fremdeles savnet etter uværet.
<B>TAIFUNEN NANMADOL: Slik så satellitt-bildet ut før taifunen traff Filippinene med full styrke.
<B>TO UVÆR PÅ EI UKE: Redningsarbeidene etter det første uværet var ikke over før en ny taifun slo til.
STORE ØDELEGGELSER: Vannet flommer i byen Gabaldon i Nueva Ecija-provinsen på Filippinene.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media