Frykter 11 personer er sperret inne

Redningsarbeidere søker etter overlevende etter at to høyblokker kollapset i Rio de Janeiro i Brasil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): TV-kanaler i Brasil meldte først at to lik var funnet og at minst elleve mennesker er omkommet, men myndighetene sier nå at antall ofre er ukjent, melder BBC.

De to bygningene skal ha hatt henholdsvis 10 og 20 etasjer. Årsaken til ulykken er ikke kjent, men øyenvitner sier de hørte en kraftig eksplosjon rett før bygningene styrtet i grus, skriver NTB.

Et vitne forteller om dramatikken til nyhetsbyrået Reuters:

- Det var som et jordskjelv. Først begynte det å falle noen biter fra bygningen. Folk begynte å løpe. Så falt alt sammen på en gang.

Ved midnatt lokal tid var ingen bekreftet omkommet, ifølge myndighetene. Men et ukjent antall mennesker lå innesperret i bygningsrestene, og flere medier meldte at folk hadde mistet livet.

Det siste fra myndighetene i Brasil er at fem mennesker er reddet ut i live. Samtidig frykter de at 11 mennesker er savnet i bygningsmassene, skriver BBC.

- Motstridende info - Det ligger fortsatt folk i bygningsrestene, men vi vet ikke hvor mange. Vi har fått motstridende informasjon, sa byens ordfører Eduardo Paes.

Han opplyser at minst fire mennesker er skadd. Ifølge nyhetsbyrået Agencia Estado er minst to personer omkommet, mens kringkasteren Gloominess melder at opptil elleve ligger i ruinene.

STORE ØDELEGGELSER: Redningsarbeidere er i full sving i Rio de Janeiro etter at to høyblokker raste sammen i går kveld lokal tid. Foto: Scanpix/EPA
STORE ØDELEGGELSER: Redningsarbeidere er i full sving i Rio de Janeiro etter at to høyblokker raste sammen i går kveld lokal tid. Foto: Scanpix/EPA Vis mer

Redningsarbeidene pågikk for fullt utover kvelden, og minst fire mennesker ble hentet ut i live fra de sammenraste bygningene. Gatene i nærheten lå dekket av betongbiter og støv.

Sikret Nyhetsbyrået AP melder at også en nabobygning har fått alvorlige skader da de to bygningene kollapset. En tv-kanal viste bilder av to mennesker som ventet på hjelp på taket av nabobygget.

Ifølge BBC har politiet sikret området hvor dusinvis av redningsarbeidere jobber på spreng. Elektrisiteten i gata er stengt av på grunn av sikkerheten.

Lite aktivitet I byggene lå det blant annet advokatkontorer, en bank og en restaurant. Området rundt pleier å være fullt av folk på dagtid, men det er lite aktivitet der om kvelden.

For få måneder siden omkom tre mennesker i en gasseksplosjon på en restaurant i Rio de Janeiro. Ulykken skapte bekymring for infrastrukturen i byen som skal være vertskap for fotball-VM i 2014 og sommer-OL i 2016.


SETT FRA LUFTA: Området hvor to bygninger kollapset i Rio de Janeiro. Foto: REUTERS/Ricardo Moraes
SETT FRA LUFTA: Området hvor to bygninger kollapset i Rio de Janeiro. Foto: REUTERS/Ricardo Moraes Vis mer