FRYKTER NEDBEMANNING: Nav frykter så mange som 15 000 personer vil miste jobben i løpet av januar. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET
FRYKTER NEDBEMANNING: Nav frykter så mange som 15 000 personer vil miste jobben i løpet av januar. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADETVis mer

Frykter 15 000 mister jobben i januar

Nav forbereder seg på nedbemanninger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nav frykter at inntil 15 000 personer kan miste jobben i januar. Etaten forbereder seg nå på nedbemanninger i flere store bedrifter framover.

Det er en sterk nedgang i internasjonal etterspørsel etter varer og tjenester som er den viktigste årsaken til at Nav forventer flere arbeidsløse i landet, melder NRK.

- Jeg vil ikke være overrasket om vi får januartall som ligger på mellom 10 000 og 15 000 flere ledige som følge av at det er del kontrakter som går ut ved årsskiftet, sier arbeids- og velferdsdirektør Tor Saglie.

Arbeidsledigheten har økt kraftig den siste tiden, tusenvis blir permitterte og etterspørselen etter varer og tjenester stopper helt opp mange steder.

Det er nå rundt 50 000 arbeidsledige personer i landet. Fortsetter økningen i samme tempo vil over dobbelt så mange være uten jobb til høsten.

NTB