I FARS ARMER: Ett år gamle Azeel fra Palestina mistet nesten livet da hun, moren og faren forsøkte å flykte til Italia. Hun ble dratt under vann da en fiskebåt med opp mot 600 mennesker kantret og forliste, men ble reddet av faren Mohammed. Minst 25 mennesker døde i forliset. Det fryktes at 200 mennesker har druknet. Foto: Marta Soszynska/Leger uten grenser
I FARS ARMER: Ett år gamle Azeel fra Palestina mistet nesten livet da hun, moren og faren forsøkte å flykte til Italia. Hun ble dratt under vann da en fiskebåt med opp mot 600 mennesker kantret og forliste, men ble reddet av faren Mohammed. Minst 25 mennesker døde i forliset. Det fryktes at 200 mennesker har druknet. Foto: Marta Soszynska/Leger uten grenserVis mer

Frykter 200 er druknet i flyktningkatastrofe i Middelhavet. Azeel (1) ble dratt opp av faren

- Det var et forferdelig syn. Folk forsøkte desperat å finne noe å holde fast i.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Så langt i år har over 2000 migranter druknet i forsøk på å ta seg til Europa over Middelhavet.

Onsdag ble det bekreftet at minst 25 mennesker mistet livet da en overfylt fiskebåt kantret og forliste omkring 25 kilometer fra kysten av Libya.

Anslagsvis 400-600 menn, kvinner og barn var om bord da trebåten forliste i går ettermiddag. Redningsfartøyer rykket til stedet og rundt 400 mennesker ble reddet opp fra vannet.

- Vi vil aldri vite hvor mange som døde i Middelhavet i dag. Kanskje er det hundrevis, skriver Leger uten grenser på Twitter.

TIL ITALIA: Den lille familien kom seg til slutt på et annet skip til Italia. Foto: Marta Soszynska/Leger uten grenser
TIL ITALIA: Den lille familien kom seg til slutt på et annet skip til Italia. Foto: Marta Soszynska/Leger uten grenser Vis mer

Ifølge AFP fryktes det at over 200 mennesker druknet. 

En av de som på utrolig vis klarte å overleve, var ett år gamle Azeel og familien hennes.

Dratt opp av faren Den ett år gamle jenta fra Palestina og hennes lille familie forsøkte å komme seg til Italia da den overfylte fiskebåten kom i vanskeligheter.

Da de to redningsfartøyene kom til stedet, flyttet migrantene om bord seg til den ene siden av fiskebåten, som dermed kantret. Azeel havnet i vannet og ble dratt under vann, men redningen var heldigvis nær. Hennes far Mohammed klarte å dra henne opp fra vannet før de to og mora kom seg på Leger uten grensers redningsbåt Dignity One.

På de dramatiske bildene fra redningsaksjonen ser vi den lille jenta gjennomvåt i farens armer etter å ha kommet om bord på redningsskipet. Det er en tydelig lettet far som får lov til å holde den lille datteren i armene sine. Familien på tre kom alle fra forliset i live, men var etterpå i sjokk.

STOR AKSJON: Leger uten grenser etterlyser bedre beredskap og en oppmykning av Europas asylpolitikk. Det var et grusomt syn som møtte redningsmennene i dag. Foto: Marta Soszynska/Leger uten grenser
STOR AKSJON: Leger uten grenser etterlyser bedre beredskap og en oppmykning av Europas asylpolitikk. Det var et grusomt syn som møtte redningsmennene i dag. Foto: Marta Soszynska/Leger uten grenser Vis mer

Den lille familien kom seg etter hvert på en annen båt som tok dem til Italia.

- Forferdelig Ifølge den italienske kystvakta overlevde omkring 400 mennesker forliset.

- Det var et forferdelig syn. Folk forsøkte desperat å finne noe å holde fast i. Rundt dem var det folk som holdt på å drukne og de som allerede hadde dødd, sier Leger uten grensers Juan Matías, som var om bord på redningsskipet.

Ifølge Melissa Fleming i FNs flyktningråd satt omtrent hundre mennesker i båtens skrog da den gikk ned, noe som førte til at kantringen gikk svært fort.

Sju skip har onsdag kveld deltatt i redningsaksjonen.

Ifølge Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM) har mer enn 2000 migranter så langt i år druknet i forsøket på å ta seg fram til Europa over Middelhavet i skrøpelige og overfylte farkoster. Antallet er mer enn dobbelt så høyt som i samme periode i fjor. Rundt 188 000 migranter er blitt reddet, men flere organisasjoner krever nå bedre beredskap i Middelhavet.

- Når vi spør mennesker hvorfor de risikerer livet, svarer de at de ikke har noe alternativ. De vet farene, men gjør det likevel. De vil heller drukne i forsøket på trygghet og frihet enn å bli i sine hjemland eller Libya, skriver Leger uten grenser på Twitter.