Frykter 300 har mistet livet i brannene

Brannmannskaper finner stadig flere omkomne i utbrente hus og biler.

MANGE OMKOMNE:  Brannfolk jobber med å etterslokke en brann i byen Healesville i Victoria. Myndighetene frykter at så mange som 300 personer kan ha mistet livet i skogbrannene i Australia. Foto: EPA/SCANPIX
MANGE OMKOMNE: Brannfolk jobber med å etterslokke en brann i byen Healesville i Victoria. Myndighetene frykter at så mange som 300 personer kan ha mistet livet i skogbrannene i Australia. Foto: EPA/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Brannene som gjennom helga har herjet i Australia, kan ha kostet 300 mennesker livet. Myndighetene advarer mot høyere dødstall når redningsmannskaper nå går inn i de brannherjede småbyene, skriver The Telegraph.

Myndighetene tror flere av brannene kan være påsatt, og jakter flere pyromane etter at dødstallet nå er oppe i 173 etter brannene.

Flere av småbyene som er ødelagt av flammene er sikret som åsteder, og politiet skal ifølge sjefetterforsker Danny Moloney skal politiet snart levere ut en fantomtegning av en mann som er mistenkt for å ha startet en brann som tok livet av 21 personer.

Over 5.000 mennesker er også hjemløse etter at minst 800 boliger ble flammenes rov. Selv for en befolkning som er vant til kraftige branner, er dette ekstremt. Nå vurderer myndighetene å forandre reglene som lar folk selv bestemme når de skal evakuere, ifølge nyhetsbyrået AP. - Brannen var veldig rask og overraskende. Vi var omringet av 30 meter høye flammer, og vi forsøkte å løpe i ly for vinden. I tre timer forsøkte vi å holde oss unna vinden, sier Jack Barber fra byen Kinglake til nyhetsbyrået AP.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer