Frykter 50 døde etter skipsforlis

Minst seks mennesker omkom og nærmere 50 er fortsatt savnet etter at et georgisk lasteskip med illegale flyktninger om bord gikk på et korallrev og sank utenfor kysten av Tyrkia mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge en talsmann for den tyrkiske kystvakten, Can Karaca, har redningsmannskaper plukket opp over 30 mennesker fra farvannet der «Pati» sank, blant dem ti iranere og 16 pakistanere.

Skipet var på vei til Hellas da det sank i forrykende uvær, og passasjerene om bord skulle åpenbart forsøke å ta seg inn i landet ulovlig.

En av de overlevende, en pakistansk mann, har fortalt hvordan han var innesperret i lasterommet sammen med om lag 50 andre da skipet gikk på grunn og brakk i to. Mange av de savnede befinner seg trolig fortsatt i vraket.

- Det er fortsatt uklart hvor mange som var om bord, men vårt beste anslag er nå 83. Vi håper å kunne gjenoppta letingen med bedre resultat når været blir bedre, sa guvernøren i den tyrkiske havnebyen Antalya i en kommentar.

Da skipet forlot Antalya hadde det offisielt ingen passasjerer om bord, og tyrkiske myndigheter har alt innledet etterforskning for å finne ut hvor passasjerene kom fra og hvem som organiserte menneskesmuglingen.

(NTB)

KNUST: SKipet ble fullstendig smadret mot skjærgåreden.
TRAGEDIE: Det var et grusomt syn som møtte redningsmannskapene. Flere døde mennesker ble skyllet opp på stranda.