STORE SKADER: En innbygger ser på skadene dagen etter at et jordskred rammet landsbyen Giampilieri på Sicilia. Fredagens skred har kostet minst 20 mennesker livet. Minst 40 er savnet. Foto: REUTERS / Antonio Parrinello / SCANPIX
STORE SKADER: En innbygger ser på skadene dagen etter at et jordskred rammet landsbyen Giampilieri på Sicilia. Fredagens skred har kostet minst 20 mennesker livet. Minst 40 er savnet. Foto: REUTERS / Antonio Parrinello / SCANPIXVis mer

Frykter 50 omkomne på Sicilia

Mange er fortsatt savnet etter jordskred.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Tallet på omkomne etter uværet på Sicilia kan komme opp i 50, sier Italias statsminister Silvio Berlusconi. Til nå er det funnet 20 døde etter at styrtregn utløste jordskred på den italienske øya.

Men rundt 40 er savnet, og mange av disse fryktes omkommet. Berlusconi sa lørdag ifølge nyhetsbyråene ANSA og Apcom at han er redd for at det endelige dødstallet vil bli på 50 eller flere.

Redningsarbeidet etter skredene ble lørdag hemmet av nye voldsomme regnskyll. Mange av veiene var så ødelagt at det var umulig å ta seg fram langs dem, og to småbyer var isolert og kunne bare nås med helikopter.

(NTB)