USA:

Frykter 92 000 nye dødsfall innen februar

Amerikanske myndigheter advarer mot økende virussmitte i landet.

VAKSINERES: Påtroppende visepresident Kamala Harris tar coronavaksine. VIDEO: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Over 300 000 mennesker i USA har dødd som følge av coronaviruset, ifølge data fra Johns Hopkins-universitetet

Så langt i pandemien er 23 millioner mennesker bekreftet smittet av covid-19 i det kriserammede landet.

Nå ser det imidlertid ut til at amerikanerne kan vente ytterligere 92 000 dødsfall på mindre enn en måned, ifølge The Guardian.

Advarer mot virusspredning

Amerikanske myndigheter advarer nå mot en «full gjenoppblomstring» av virusspredning i «nesten alle metroområder», og taler for «aggressiv handling» skriver CNN.

Videre skriver nyhetsselskapet at det har blitt skissert tiltak, som blant annet innebærer «streng fysisk distansering» og mer «proaktiv testing av unge voksne.»

Rapporten, som er utarbeidet av White House coronavirus taskforce - en føderal arbeidsstyrke etablert for å lede regjeringens innsats med å bremse coronavirus - peker på en «klar fortsettelse av den høye spredningshastigheten som var målt før ferien.»

Helse og omsorgsdepartementet i USA (CDC) mener det kan bli en økning på over 90 000 dødsfall innen februar.

SMITTEVERN: Sykepleieren Merri Lynn Anderson kler på seg smittevernutstyr før hun skal se til en pasient med Covid-19, på St. Joseph sykehus i Orange county, California. Foto: Jae C. Hong/ AP/ NTB
SMITTEVERN: Sykepleieren Merri Lynn Anderson kler på seg smittevernutstyr før hun skal se til en pasient med Covid-19, på St. Joseph sykehus i Orange county, California. Foto: Jae C. Hong/ AP/ NTB Vis mer

- Vil redde liv

Den føderale arbeidsstyrken understreker behovet for å sette i gang vaksinering.

«Aktiv og aggressiv vaksinering i møte med denne bølgen vil redde liv» heter det i rapporten.

Vaksinering mot covid-19 er i gang i USA etter at vaksinen til selskapene Pfizer og Biontech fikk nødgodkjenning i desember 2020.

Den gang sa president Donald Trump i en video, som er spilt inn i Det hvite hus:

- Det vil redde millioner av liv og snart få en slutt på pandemien en gang for alle. Jeg er overlykkelig for å rapportere at FDA har godkjent Pfizer-vaksinen. Vi har gitt Pfizer og andre selskap mye penger i håp om at dette ville være resultatet, og det var det.

Forsinkelser

Nå ser det likevel ut til at forsøket på å vaksinere befolkningen i USA mot coronavirus er forsinket. The Guardian skriver at det er forsinkelser på grunn av lave forsyninger og forvirrede krav.

Føderale myndighet skal, ifølge avisa, ikke frigjort alle tilgjengelige doser av vaksinen fordi de holdt tilbake 50 prosent i reserve for å kunne gi dose nummer to.

Pfizer- og Moderna-vaksinene krever to doser for full vaksinasjon.

Avisa opplyser videre at Trump-administrasjonen på tirsdag uttalte at de vil gjøre alle koronavaksiner tilgjengelige for samtlige stater, samtidig som de oppfordret til vaksjonasjon av alle på 65 år og eldre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer