Frykter å miste de beste POLITIMESTERNE

Politiets Fellesforbund reagerer kraftig på Politidirektoratets krav til de nye politimesterne.

REAGERER:  Sigve Bolstad, leder i Politets Fellsesforbund, reagerer på at Politidirektoratet skriver at søkerne til politimesterstillingene fortrinnsvis må ha en master i jus eller ledelse. - Det kan føre til at politiet går glipp av gode ledere, sier Sigve Bolstad. Foto: Gunnar Hultgreen
REAGERER: Sigve Bolstad, leder i Politets Fellsesforbund, reagerer på at Politidirektoratet skriver at søkerne til politimesterstillingene fortrinnsvis må ha en master i jus eller ledelse. - Det kan føre til at politiet går glipp av gode ledere, sier Sigve Bolstad. Foto: Gunnar Hultgreen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Bare politimesteren i Troms, Ole Bredrup Sæverud (43) og Oslos politimester Hans Sverre Sjøvold (57) er garantert jobb som nye politimestere i Norge. De ti andre stillingene er nå utlyst. Lovavdelingen i Justis- og beredskapsdepartementet har konkludert med at Sæverud og Sjøvolds stillinger ikke skal lyses ut på ny, til tross for at Politi-Norge blir omorganisert fra 27 til 12 politidistrikt.

Sæverud var førstestatsadvokat/embetsleder ved Troms og Finnmark statsadvokatembeter da han i 2010 ble utnevnt som politimester i Troms.

Kritiske saker Sjøvold var politimester i Vestfold da den tragiske Christoffer-saken skjedde.

En åtte år gammel gutt ble drept, og politiet fikk kraftig kritikk for slett etterforskning.

Samme Sjøvold var ekspedisjonssjef i politiavdelingen i Justisdepartementet - og derved øverste sjef for politiet i Norge, da terroren rammet Norge 22. juli 2011.

Sjøvold var også i en periode tidligere politidirektør Ingelin Killengreens nærmeste medarbeider - Killengreen som etter 22. juli har fått massiv kritikk.

Krasse tunger i politiet reagerte på at Sjøvold året etter ble utnevnt som politimester i Oslo. Samme Sjøvold var personen søkerne kunne kontakte ved førstegangs utlysning av stillingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.