Frykter Ahus er bygd for lite

Leder i helsekomiteen mener Ahus lider av dårlig planlegging.

ADVARER: Hovedtillitsvalgt for overlegene ved Ahus, Odd Grenager, har skrevet brev til sykehusledelsen og uttrykt sterk bekymring for at sykehuset er for lite allerede nå. Han får støtte av leder i helse- og omsorgskomiteen, Harald T. Nesvik (Frp). Foto: Espen Røst
ADVARER: Hovedtillitsvalgt for overlegene ved Ahus, Odd Grenager, har skrevet brev til sykehusledelsen og uttrykt sterk bekymring for at sykehuset er for lite allerede nå. Han får støtte av leder i helse- og omsorgskomiteen, Harald T. Nesvik (Frp). Foto: Espen Røst Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no:) Tidligere i dag skrev Dagbladet at en millionrobot for medisinutlevering ennå ikke har kommet i bruk på nye Akershus Universitetssykehus på Lørenskog.

Det fører til slitne ansatte, som må ta jobben roboten egentlig skulle hatt.

- Dette handler ikke bare om tekniske problem. Det har blitt så mye innkjøringsproblemer på Ahus at jeg må stille store spørsmålstegn ved planleggingen. Det er mye fancy og flott på Ahus, men det må fungere med pasienter også, sier leder i Stortingets helse- og omsorgskomite, Harald T. Nesvik (Frp).

- Dette syns jeg er alvorlig. Det har gått lang tid nå, sier Sonja I. Sjølie, som også sitter i helse- og omsorgskomiteen.

- Trenger 300 senger tilSamtidig som at flere tekniske løsninger har sviktet, er legene på Ahus dypt bekymret for at det supermoderne sykehuset til 8,1 milliarder kroner ser ut til å bli for lite.

Allerede etter seks uker hadde sykehuset korridorpasienter.

I et brev til sykehusledelsen fra forrige uke skriver legene at det er «håpløst» at Ahus er for lite allerede nå, og mener de mangler hele 300 somatiske sykehussenger.«Sykehuset vårt er overfylt. Beleggsprosenten er over 100 prosent. Begrepet fortetting er innført. Det betyr at overbelegg plasseres som ekstrapasienter på rom (f.eks. to pasienter på enmannsrom). Slik skal vi forsøke å redusere antall korridorpasienter», skriver legene ved hovedtillitsvalgt for overlegene, Odd Grenager.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer