Frykter alkoholsalg på norske bensinstasjoner

Actis føler seg ikke sikre på at StatoilHydro har gitt opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Den ruspolitiske organisasjonen Actis føler seg ikke sikre på at StatoilHydro har gitt opp å få til alkoholsalg på bensinstasjoner i Norge.

Organisasjonen mener StatoilHydro er tatt med buksene nede etter at det tidligere denne uken ble kjent at selskapet hadde forsøkt å presse litauiske myndigheter til å gjøre om et forbud mot alkoholsalg på bensinstasjoner om natten.

StatoilHydro la seg flat, og kommunikasjonsdirektør Ola Morten Aanestad sa at det ikke var selskapets oppgave å påvirke alkoholpolitikken i de landene der de har virksomhet.

I 2004 forsøkte bensinstasjonenes bransjeorganisasjon Norsk Petroleumsinstitutt å få norske myndigheter til å tillate salg av alkohol på norske bensinstasjoner. Bransjeorganisasjonen, der Statoil Norge er medlem, argumenterte med at dagligvareforretninger nylig hadde fått lov til å selge bensin.

- Det vil ikke forundre meg om de vil prøve seg igjen, men med den massive motstanden det har vørt nå i det politiske miljøet, håper og tror jeg at selskapet dropper å foreslå dette i neste runde, sier Anne-Karin Kolstad i Actis til NRK.

Men Statoil Norge avviser at selskapet ønsker å endre alkohollovgivningen her i landet.

- Vi fikk en avklaring i 2004, og vi forholder oss til den. Situasjonen er en annen nå enn da, for det har blitt langt færre tilfeller der dagligvareforretninger konkurrerer med bensinstasjoner om bensinsalg enn vi fryktet, sier informasjonssjef i Statoil Norge, Pål Heldaas, til NTB.

Alkoholloven kan bli revidert til høsten.

(NTB)