Frykter alkoholsalg på norske bensinstasjoner

Actis føler seg ikke sikre på at StatoilHydro har gitt opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Den ruspolitiske organisasjonen Actis føler seg ikke sikre på at StatoilHydro har gitt opp å få til alkoholsalg på bensinstasjoner i Norge.

Organisasjonen mener StatoilHydro er tatt med buksene nede etter at det tidligere denne uken ble kjent at selskapet hadde forsøkt å presse litauiske myndigheter til å gjøre om et forbud mot alkoholsalg på bensinstasjoner om natten.

StatoilHydro la seg flat, og kommunikasjonsdirektør Ola Morten Aanestad sa at det ikke var selskapets oppgave å påvirke alkoholpolitikken i de landene der de har virksomhet.

I 2004 forsøkte bensinstasjonenes bransjeorganisasjon Norsk Petroleumsinstitutt å få norske myndigheter til å tillate salg av alkohol på norske bensinstasjoner. Bransjeorganisasjonen, der Statoil Norge er medlem, argumenterte med at dagligvareforretninger nylig hadde fått lov til å selge bensin.

- Det vil ikke forundre meg om de vil prøve seg igjen, men med den massive motstanden det har vørt nå i det politiske miljøet, håper og tror jeg at selskapet dropper å foreslå dette i neste runde, sier Anne-Karin Kolstad i Actis til NRK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer