Frykter andre kriminelle skal utnytte situasjonen

Politiet nekter å gå ut med informasjon om hvordan den siste kommunikasjonen med de antatte kidnapperne i Hagen-forsvinningen har funnet sted.

- IKKE MOTTATT LIVSBEVIS: Politiet bekreftet mandag at det har vært ny kontakt mellom motparten i forsvinningen av Anne-Elisabeth Hagen. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

15 uker har gått, men fremdeles vet verken familien eller politiet hvor Anne-Elisabeth Hagen er. Ingen har fått klare livstegn fra 68-åringen, som forsvant sporløst fra sitt hjem på Fjellhamar i Lørenskog 31. oktober i fjor. Politiets hovedteori er fortsatt den samme - at milliardærkona ble bortført av en eller flere gjerningspersoner.

Mandag denne uka gikk politiet ut og fortalte at det hadde vært ny kontakt med de antatte gjerningspersonene. Denne kontakten skal ha skjedd på en annen digital plattform enn tidligere. Ifølge bistandsadvokat Svein Holden skal det imidlertid ikke være mulig for Hagens familie å svare direkte via plattformen.

Politiet gikk også ut med en klar beskjed: De ønsker ikke å si hva slags plattform det dreier seg om, i fare for at andre kan blande seg inn i kommunikasjonen.

- Vi frykter at andre kriminelle kan forsøke å utnytte situasjonen, og at det kan fører til forstyrrelser og ekstraarbeid for å avdekke om en eventuell videre kontakt er ekte eller ikke. Man kan tenke seg ulike motiver for en slik innblanding, blant annet økonomiske årsaker. Vi har ikke noe inntrykk av at dette har skjedd fram til nå, men vi har heller ingen garanti for at det er de samme vi har vært i kontakt med alle gangene, sier politiinspektør Tommy Brøske til Dagbladet.

Krysser distriktene

Politiet etterforsket saken i all hemmelighet, fram til 9. januar. Da ble saken offentliggjort, fordi politiet trengte tips for å komme seg videre i etterforskningen. Etterforskningen var ifølge politiet holdt hemmelig på grunn av grove trusler mot kvinnens liv og helse.

I ettertid har det kommet tips fra flere av Norges politidistrikter og fra utlandet. Blant annet har det kommet tips om konkrete skjulesteder.

- I løpet av de siste dagene har det ikke blitt sjekket flere konkrete adresser i utlandet. Når det gjelder politidistriktene, så utveksler vi informasjon om saken på tvers av disse. Nøyaktig hva temaene i dette har vært, vil jeg ikke utdype, sier Brøske.

FORSVINNINGSSAKEN: Hagen-familiens bistandsadvokat sier at familien ikke har mulighet til å svare mistenkte kidnappere direkte, og at de ikke vil forhandle uten livsbevis. Video: Lars Øystein Solbakken Vis mer

Identifiseringsjobb

Tipsene fra publikum kommer fremdeles inn til politiet, men Brøske forteller at det blir stadig lenger mellom dem. Dermed er politiet i større grad overlatt til egen etterforskning for å finne svar på bortføringsmysteriet.

De to fotgjengerne som passerte ektemannen Tom Hagens arbeidsplass morgenen 68-åringen forsvant, har vært etterlyst med bilde.

Bildene viser tre personer som beveger seg på utsida av bygget 31.oktober, dagen Hagen forsvant. Det første klippet er fra klokka 07.36, og viser en person som går på veien utenfor gjerdet, for så å snu seg og gå tilbake. 24 minutter etter kommer det en person gående igjen.

Fremdeles har ingen av dem meldt seg. Dermed fortsetter politiets jakt på de to uidentifiserte personene.

- Statusen er den samme som tidligere for de to. Vi jobber fremdeles med å identifisere dem, og vi ønsker fremdeles tips om hvem de kan være. Jeg vil ikke kommentere hvilke etterforskningsskritt eller metoder vi bruker i ID-arbeidet, men jeg kan bekrefte at vi selv etterforsker dette aktivt, sier Brøske.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer