Frykter angrep mot Manuela

Får livvakter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sentrale kilder sier til Dagbladet at trusselsituasjonen mot den ferske statsråden (44) kan utvikle seg til «å bli alvorlig». Det er Politiets sikkerhetstjeneste (PST) som foretar løpende trusselvurderinger rundt regjeringen. Det vil nå bli laget en vurdering av potensielle trusler mot barne og likestillingsminister Manuela Ramin-Osmundsen.

– Hun er den første statsråden med innvandrerbakgrunn, og hun jobber med et kontroversielt felt. For å si det enkelt; det er mange potensielle farer blant for eksempel psykisk syke asylsøkere – og det er dessverre fortsatt noen med ytterliggående rasistiske holdninger i Norge.

Til tider vil den nye statsråden trolig få en form for beskyttelse som bare statsministeren har i dag, det gjelder både de synlige og ikke-synlige tiltak, understreker kilder overfor Dagbladet.

Utsatt

Manuela Ramin-Osmundsen (Ap) vil ikke kommentere sin egen sikkerhet.

– Som statsråd skal jeg aldri uttale meg om egen sikkerhet. Det overlater vi til politiet, sier hun og får et bekreftende nikk fra sin egen informasjonssjef som sitter ved siden av.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer