Frykter angrep på Siv Jensens Israel-demonstrasjon

PST sjekker drapstrusler mot israelvenner, og oslopolitiet venter ulovlige motdemonstrasjoner.

STERKE FØLELSER: Slik så det ut da «Med israel for fred» holdt en demonstrasjon i Oslo i forbindelse med Libanon-krigen i 2006. Da måtte politiet holde israelvenner og opprørte norsklibanesere adskilt.  Denne gangen tror politiet at blant andre norskpalestinere og enkelte i Blitz-miljøet kan dukke opp. Arkivfoto: KNUT FALCH / SCANPIX
STERKE FØLELSER: Slik så det ut da «Med israel for fred» holdt en demonstrasjon i Oslo i forbindelse med Libanon-krigen i 2006. Da måtte politiet holde israelvenner og opprørte norsklibanesere adskilt. Denne gangen tror politiet at blant andre norskpalestinere og enkelte i Blitz-miljøet kan dukke opp. Arkivfoto: KNUT FALCH / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Israels massive angrep i Gaza er på ingen måte over, og i morgen kveld har en rekke organisasjoner planlagt en fredelig massemønstring til støtte for de sivile ofrene, i form av store fakkeltog i både Oslo, Trondheim, Bergen, Stavanger og Tromsø klokka 19.

Men også israelvenner i Norge ønsker å markere seg samme dag, og klokka 17 i morgen vil pro-israelske aktivister med Frp-leder Siv Jensen i spissen avholde sin demonstrasjon foran Stortinget.  Også Krf-politikeren Ingebrigt Sørfonn skal delta.

Blant annet vil israelvennene gi sterkt uttrykk for sin holdning til Hamas, og blant annet vise videoklipp på storskjerm fra det de mener er palestinsk barne-tv som forherliger selvmordsbombere.

Nærmere 300 har meldt sin ankomst via iniativets Facebook-side, og det er satt opp en egen buss fra Stavanger og Kristiansand.

- Jeg blir skuffet om det ikke kommer mange hundre mennesker. I tillegg til medlemmer hos oss og de andre arrangørene tror jeg det er svært mange israelvenner som ikke er organisert men som kommer til Stortinget denne gangen, sier styreleder Morten Fjell Rasmussen i organisasjonen Med Israel for fred (MIFF) til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer