Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frykter ansiktsgjenkjenning på Facebook

Flere hundre millioner bilder kan brukes.

KRITISK: Tilsynsmyndighetene i EU vedtok tidligere i år en uttalelse som framhever risikoen ved bruk av teknologi for ansiktsgjenkjenning på internett og i mobile tjenester. Frykten for ulovlig behandling av personopplysninger er stor. Foto: Karen BLEIER/ AFP / NTB Scanpix
KRITISK: Tilsynsmyndighetene i EU vedtok tidligere i år en uttalelse som framhever risikoen ved bruk av teknologi for ansiktsgjenkjenning på internett og i mobile tjenester. Frykten for ulovlig behandling av personopplysninger er stor. Foto: Karen BLEIER/ AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Direktør Bjørn Erik Thon i Datatilsynet er kritisk til at Facebooks flere hundre millioner bilder kan brukes i nettstedets funksjon for ansiktsgjenkjenning.

- Det er et veldig mektig verktøy og det er ikke klart ennå hvordan det egentlig fungerer, sier Thon til nyhetsbyrået Bloomberg.

Han viser til at Facebook sitter på bilder av flere hundre millioner mennesker og slår fast at ansiktsgjenkjenning er noe han akter å diskutere med det nå børsnoterte selskapet.

Risiko
Tilsynsmyndighetene i EU vedtok tidligere i år en uttalelse som framhever risikoen ved bruk av teknologi for ansiktsgjenkjenning på internett og i mobile tjenester. Frykten for ulovlig behandling av personopplysninger er stor.

Facebook fikk tidligere i sommer kritikk fra Datatilsynet fordi nettstedet overvåker samtaler og melder fra til politiet dersom de får mistanke om at pedofile bruker nettstedet til å komme i kontakt med barn.

- I henhold til norsk lovgiving vil de ikke ha lov til å gjøre det. Det er ikke meningen at en kommersiell aktør skal ta seg av overvåking av slike data, sa informasjonsdirektør Ove Skåra i Datatilsynet til Aftenposten i juli.

Han la til at spørsmålet vil bli tatt opp med Facebook.

Kursen stuper
For første gang har Facebook-aksjen falt til under 20 dollar. Verdiene av aksjene er nesten halvert siden selskapet gikk på børs i mai. Aksjekursen falt igjen torsdag etter ny tvil om det sosiale nettstedets vekstmuligheter, og ble omsatt for 19,82 dollar på det laveste. Da Facebook ble lansert på børsen i mai, var prisen for en aksje 38 dollar. For en uke siden stupte kursen etter at Facebook la fram et kvartalsregnskap som viste nesten en milliard kroner i tap. — Oppfatningen av selskapet er så negativ, sier markedsanalytiker Victor Anthony. Onsdag kunngjorde to Facebook-direktører at de vil forlate selskapet.
(NTB)


PÅ VAKT: Direktør Bjørn Erik Thon i Datatilsynet er kritisk til at Facebooks flere hundre millioner bilder kan brukes i nettstedets funksjon for ansiktsgjenkjenning.
Foto: Jo Straube
PÅ VAKT: Direktør Bjørn Erik Thon i Datatilsynet er kritisk til at Facebooks flere hundre millioner bilder kan brukes i nettstedets funksjon for ansiktsgjenkjenning. Foto: Jo Straube Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media