Frykter Ap-topper slipper å vitne

- Jeg har aldri i min praksis opplevd maken. Dette må være den beste nyttårsgaven mange politikere kan få! raser høyesterettsadvokat Tor Erling Staff etter at lagmannsretten i går fastslo vitnerekkefølgen i AUF-saken. Ifølge Staff kan det bety at Thorbjørn Jagland og andre politiske topper slipper å forklare seg om triksing med medlemstall i de politiske ungdomsorganisasjonene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

På tiltalebenken mandag står de fire tidligere AUF-tillitsvalgte Bjørn Jarle Røberg-Larsen, Anders Hornslien, Ragnar Bøe Elgsaas og Anders Greif Mathisen. De er tiltalt for grovt bedrageri på til sammen 650000 kroner.

- AUFerne gikk inn i en praksis der løypa var gått opp av andre. De er syndebukker for en subkultur som eksisterte lenge før de kom inn. Dersom jeg ikke får føre mine vitner, får jeg ikke mulighet til å føre det forsvaret for min klient som han har krav på, sier Staff.

Han forsvarer Røberg-Larsen som er tiltalt for både grovt bedrageri og underslag. Alle fire nekter straffeskyld.

Jagland slipper?

Det var byrettsdommer Torjus Gard som før jul besluttet å snu om på vitnerekkefølgen, slik at Staffs vitner kommer til slutt. Ifølge Staff er det «for å rydde veien» for å droppe hans vitner, blant dem de tidligere AUF-lederne Thorbjørn Jagland, Jens Stoltenberg og Bjørn Tore Godal.

I går forkastet lagmannsretten Staffs kjæremål.

Staff mer enn antyder at domstolen har tatt politiske hensyn.

- Dette er en beslutning som sterke politiske krefter drar nytte av. Jeg ser ingen prinsipiell begrunnelse for å snu om på vitnerekkefølgen. Det er den beste nyttårsgaven mange politikere kunne fått! tordner Staff.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer