Frykter at 470 brente seg til døde

Dødstallene stiger etter sjølmordsaksjonen i Uganda. Nå frykter politiet at så mange som 470 personer kan være døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tragedien skjedde på fredag, i landsbyen Kanungu som ligger rundt 35 mil sørvest for Ugandas hovedstad Kampala. Sektens leder, Joseph Kibweteere, hadde spådd at jordens undergang skulle komme på nyttårsaften. Da undergangen lot vente på seg, sa han at den skulle komme nyttårsaften neste år. Men på fredag barrikaderte sekten «The Movement for the Restoration of the Ten Commandments of God» seg inne i et klasserom de brukte som kirke, før de tente på. I går var det klart at 235 personer var døde. I dag frykter politiet at det endelige dødstallet kan bli dobbelt så høyt.

Fest

- Åstedet er marerittliknende. Det går bare an å identifisere tre av likene. Resten har ikke menneskelige former, sier politiets talsmann Asuman Mugenyi til nyhetsbyrået AP.

Han forteller at politiet vil etterforske alle dødsfallene blant de voksne som sjølmord. Men alle de døde barna under 18 år, blir etterforsket som drap.

Onsdag begynte sektmedlemmene en storstilt fest, der de drakk 70 kasser brus og stekte tre okser. Så samlet de alle sine personlige eiendeler, inkludert klær, penger og kofforter, og satte fyr på dem.

Skulle bæres til himmelen

Ifølge den lokale avisa Sunday Vision sa alle sektmedlemmene farvel til de andre i landsbyen på torsdag. Fredag begikk de sjølmord.

- De visste at de skulle dø 17. mars, for Jomfru Maria hadde lovet å vise seg på morgenen og bære dem til himmelen, sier landsbybeboer Anastasia Komuhanti til AP.

Legene som skal utføre obduksjonene sier at det vil ta minst en uke å få vite hvor mange som døde i brannen.

ÅSTEDET: Det endelige dødstallet blir ikke klart før om ei uke.