Frykter at årets vårflom blir en «alvorlig situasjon som forekommer sjelden»

Fant skader, mangler, vedlikeholdsetterslep, og pumper som ikke virker. NVE oppfordrer kommunene til å vurdere beredskapstiltak.

VESLEOFSEN: Sist det var storflom på Østlandet var i 1995. Skadene ble beregnet til 1,8 milliarder kroner. Som den gangen ligger det mye snø i fjellet i år, og være framover vil avgjøre hvor stor vårflommen blir. Foto: Jon Eeg / NTB Scanpix
VESLEOFSEN: Sist det var storflom på Østlandet var i 1995. Skadene ble beregnet til 1,8 milliarder kroner. Som den gangen ligger det mye snø i fjellet i år, og være framover vil avgjøre hvor stor vårflommen blir. Foto: Jon Eeg / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Våren lot vente på seg på Østlandet i 1995. I fjellet holdt gradestokken seg under null, og forsinket smeltingen av uvanlig store mengder snø. Men den 22. mai begynte temperaturene å stige. Så begynte det å regne. Så kom den største vårflommen i Norge på over 200 år.

«Vesleofsen», som den ble hetende, rammet Østerdalen og Gudbrandsdalen i juni 1995, og gjorde skader for 1,8 milliarder kroner.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

795,-

1 år

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer