Frykter at barna er kastet på havet

Klokka 2 i natt kom slaveskipet «MS Etireno» til havn i Cotonou i Benin, med 28 barn om bord. Ingen vet hvor det er blitt av de inntil 250 barna som har vært på skipet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Myndighetene i Benin startet en internasjonal jakt på slaveskipet «MS Etireno» etter at det ble kjent at inntil 250 barn ble holdt som slaver om bord. Etter to uker på havet, kom skipet i natt til land.

Det alle nå lurer på er hvor det er blitt av barna. Myndighetene frykter at de kan ha blitt kastet på havet, etter at det ble kjent at de jaktet på skipet.

Men de er ikke lenger helt sikre på at de har jaktet på riktig båt, melder CNN. Offisielle talsmenn sier til CNN at det kan hende at de har forvekslet «MS Etiro» med slaveskipet.

Myndighetene i Benin har kalt hele saken «en nasjonal skandale».

Antallet barn, som skal ha vært om bord i slaveskipet, varierer fra 100 til 250. De siste offisielle tallene sier at det skal ha vært 180 barn om bord.

Barna om bord skulle selges som slaver til det oljerike landet Gabon, men skipet ble nektet å legge til kai i landet.

Mannen som skal regnes som hovedmannen bak slaveskandalen skal være forretningsmannen Stanislas Abatan. Han mistenkes for å stå bak en slavehandel-ring, og myndighetene har utstedt arrestordre på Abatan. De har også etterlyst eieren av skipet, kapteinen og mannskapet.

Dagbladet.no

SLAVESKIPET: Bildet er fra båten «MS Etirino» som la til kai i Benin i natt. Bare 28 barn var da om bord i skipet.