Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frykter at bin Laden smugles til Mekka

CIAs verste scenario er at Osama bin Laden klarer å komme seg ut av Afghanistan og inn i den hellige byen Mekka. Da blir det umulig å hente ham uten å starte tredje verdenskrig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er den engelske avisa The Mirror som skildrer det som for amerikansk etterretning må fortone seg som det totale mareritt:

Så lenge Osama bin Laden befinner seg i et fjellpass i Afghanistan, er han riktignok et forbilde og en helt for mange muslimske ekstremister, og noen av dem lar seg rekruttere til Taliban og deres såkalt hellige krig, en betegnelse som liberale muslimer ikke støtter.

Men hvis bin Laden klarer å ta seg ut av det sønderbombede fjellandet og drar til Mekka i Saudi-Arabia, blir det nærmest umulig for USA og deres allierte å hente ham ut. Mekka er en hellig by, og vantro har ikke adgang. Det hellige stedet Kaba ligger i moskeen i byen, som er mål for pilgrimer fra hele verden. Om noen skulle ta seg inn i byen for å hente bin Laden, ville det starte et opprør i den muslimske verden. Et slikt opprør kan i verste fall føre til tredje verdenskrig.

Marerittet er bin Laden foran den hellige stenen Kaba, der Mohammed skal ha stått.

Amerikanske agenter prøver å se for seg «worst case scenarios» for å komme terroristene i forkjøpet: Atombomber i kofferter og flyktninger som er påført smittsomme sykdommer er bare noen av dem. Men at bin Laden skulle klare å komme til Mekka, framstår som det verste alternativet, i følge The Mirror.

Byen er fødestedet til profeten Mohammed og har vært sentrum for den muslimske verden i 1400 år. Troende muslimer vender seg mot Mekka i bønn fem ganger daglig.

Foreløpig er tanken bare et mareritt for amerikansk etterretning. I Saudi-Arabia er bin Laden ikke velkommen, og han har ikke lenger statsborgerskap. Myndighetene er klar over at det internasjonale samfunnet ikke ville tolerere at Osama bin Laden fikk oppholde seg i landet. Den ettersøkte terroristen kunne dessuten starte et opprør som også ville gå ut den saudi-arabiske kongefamilien, som har tillatt amerikanerne å oppholde seg i nærheten av de hellige stedene.

<B>FRYKTER BIN LADEN I MEKKA: CIA frykter at Osama bin Laden kan nå Mekka. Skal de ta ham da vil de starte en storkrig.
Hele Norges coronakart