Frykter at BP kollapser og går under

Britiske myndigheter utarbeider kriseplan.

HER STARTET KATASTROFEN: Boreriggen Deepwater Horizon eksploderte 20. april og kollapset og sank to dager etter i Mexicogolfen. Etter den påfølgende miljøkatastrofen frykter britiske myndigheter at oljeselskapet BP kan lide samme skjebne. Foto: AP Photo/SCANPIX
HER STARTET KATASTROFEN: Boreriggen Deepwater Horizon eksploderte 20. april og kollapset og sank to dager etter i Mexicogolfen. Etter den påfølgende miljøkatastrofen frykter britiske myndigheter at oljeselskapet BP kan lide samme skjebne. Foto: AP Photo/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Britiske myndigheter jobber med en kriseplan i tilfelle BP kollapser, melder The Times.

Regjeringen frykter at de massive kostnadene og erstatningene i forbindelse med oljeutslippet i Mexicogolfen kan ruinere energigiganten, skriver NTB.

- Det er ikke kjent hvor ille dette blir, men myndighetene må være forberedt på alle eventualiteter, sier en ikke navngitt kilder til avisa.

Det er representanter fra finans- og handelsdepartementet som skal ha gjennomført samtaler om scenarioet. Statsminister David Cameron og energiminister Chris Huhne skal videre diskutere saken med amerikanske myndigheter under et besøk i Washington senere i måneden.

En kilde sier til The Times at det er stilt spørsmål om myndighetene bør gå inn for å redde BP, dersom de verste utfallene blir realitet, melder nyhetsbyrået AFP.

BP har så langt brukt rundt 3,1 milliarder dollar på oljeutslippet, etter at riggen Deepwater Horizon eksploderte og sank i slutten av april. Aksjeverdien har på samme tid stupt med over 50 prosent, melder AFP.