Akvariet i Bergen:

Frykter at bransjen må avlive dyr

Direktøren for Akvariet i Bergen frykter at akvarier og dyreparker må avlive dyr, hvis de må stenge for godt. I Danmark har de fått egen krisepakke.

AKVARIE: På Akvariet i Bergen har de måtte permittere 75 prosent av de ansatte. Her fra da statsministeren fikk møte selene sommeren 2017. Foto: NTB Scanpix
AKVARIE: På Akvariet i Bergen har de måtte permittere 75 prosent av de ansatte. Her fra da statsministeren fikk møte selene sommeren 2017. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mens restauranter, barer, museer og konsertlokaler er stengt som følge av coronaepidemien, sliter også dyreparker og akvarier når de må holde stengt.

Selv om mange holder stengt for besøkende, må de opprettholde full bemanning blant dyrepasserne, for å ta vare på dyrene.

Direktør Aslak Sverdrup ved Akvariet i Bergen sier det er en krevende tid.

- Vi har ingen inntekter nå. Det er dramatisk for oss. Vi har permittert 75 prosent av våre ansatte, og har igjen en liten gruppe som først og fremst tar vare på dyrene og det tekniske, sier han til Dagbladet.

Han sier han er stolt av sine ansatte som klarer å finne kreative løsninger for publikum. Akvariet har holdt gratis framvisninger direkte på Facebook.

Kan risikere å måtte avlive dyr

Fredag presenterte den norske regjeringen kompensasjonsordningen til bedrifter, som skal bidra til å dekke løpende utgifter i bedrifter som sliter.

Her kan du lese om alle krisetiltakene.- Vi trenger en ordning som sikrer at vi overlever. Det er mange som er usikre på i hvilken grad de er omfattet av kompensasjonsordningen fra regjeringen. Vi lurer derfor på om det bør være en egen kostnadsmodell som gjelder bedrifter som har levende dyr, gjerne over samme lest som Danmark. Det krever også personale med riktig kompetanse, sier Sverdrup.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer