Frykter at broren kan være drept

TROMSØ (Dagbladet): Politiet og befolkningen i Alta frykter at de står overfor en drapssak. Sigurd Gjertsen (43) har nå vært sporløst borte i 16 dager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er ikke i tvil om at det har skjedd noe kriminelt med Sigurd. Jeg frykter at han er blitt drept, sier Ottar Gjertsen, Sigurds storebror.

Klær som Gjertsen var iført da han dro hjemmefra, skal være funnet hos en bekjent. Der lå også Gjertsens lommebok. Personen ble pågrepet, siktet og deretter løslatt igjen.

- Jeg kan ikke si rett ut at vi leter etter en drept person. Men vi er åpne for at noe kriminelt har hendt med Sigurd Gjertsen, sier førstebetjent Knut Arvid Sætermo ved Alta lensmannskontor.

Mistet alt håp

Den savnede 43-åringens storebror Ottar har mistet håpet om at broren skal bli funnet i live.

- Han har aldri i livet dratt noe sted frivillig. Sigurd brukte aldri å være borte lenger enn ett døgn av gangen. Dermed gjenstår det ikke mange andre alternativer enn at han er død, sier Ottar.

Han bor i samme hus som Sigurd. Ottar eier sokkeletasjen, lillebroren deler leilighet med faren deres i etasjen over.

- Det er veldig mye som ikke stemmer i denne saken, slår Ottar Gjertsen fast.

Etter resultatløse søk med dykkere og resultatløs leting i skog og mark tror storebroren at løsningen vil komme for dagen ved nye vitneavhør.

- Jeg er helt sikker på at noen holder informasjon skjult, sier Ottar.

I hjembyen Alta vet «alle» hvem Sigurd Gjertsen er. Trebarnsfaren var i mange år en populær dansemusiker i orkestrene Saturn og Mirage. Han sluttet som musiker på 80-tallet.

Gjertsen betegnes som svært nevenyttig. - Sigurd er en snill mann som aldri har gjort noen noe vondt, sier Ottar.

I likhet med politiet ber han nå om at folk står fram og forteller det de vet om Sigurd Gjertsens forsvinning.

TRIST STOREBROR: - Politiet må avhøre sentrale vitner på nytt. Jeg er sikker på at sannheten etter hvert vil komme for dagen.