Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frykter at demning skal kollapse i California. 130 000 personer evakueres

- Dette er ikke en øvelse.

EVAKUERES: Beboerne under USAs høyeste deming nær Oroville i Nord-Califonia, ble søndag beordret til å evakuere, skriver Reuters. Foto/Rich Pedroncelli/Scanpix
EVAKUERES: Beboerne under USAs høyeste deming nær Oroville i Nord-Califonia, ble søndag beordret til å evakuere, skriver Reuters. Foto/Rich Pedroncelli/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Beboerne under USAs høyeste deming nær Oroville i Nord-Califonia, ble søndag beordret til å evakuere, skriver Reuters.

Årsaken er at myndighetene mener at et flomløp i demningen står i fare for å kollapse. Det er oppdaget et stort hull i konstruksjonen.

Skulle flomløpet kollapse vil flomvann flomme inn over bygdene langs Feather River.

- Dette er IKKE en øvelse, heter det i en uttalelse fra politisjefen i Butte County.

Politisjef Koney Honea sier det er planlagt å tette hullet ved å slippe steiner ned fra helikopter.

Dammen i Oroville er nesten full etter flere uker med kraftig regn og snø, som kom i kjølvannet av en fire års tørkeperiode.

Demningen ligger 105 kilometer nord for Sacramento og nær byen Oroville, med 16.000 innbyggere. Den er 230 meter høy og ble bygd mellom 1962 og 1968, skriver NTB.

Saken oppdateres.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling