Kina:

Frykter at demning skal kollapse under flom

Store oversvømmelser rammer det sentrale Kina etter den kraftigste nedbøren på 60 år. I storbyen Luoyang står en demning i fare for å kollapse, ifølge hæren.

NEDBØR: Folk beveger seg gjennom flomvannet etter kraftig nedbør i byen Zhengzhou med over ti millioner innbyggere. Foto: AP / NTB
NEDBØR: Folk beveger seg gjennom flomvannet etter kraftig nedbør i byen Zhengzhou med over ti millioner innbyggere. Foto: AP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hæren i området advarer om at Yihetan-demningen i Luoyang, en by med sju millioner innbyggere, «kan kollapse hvert øyeblikk».

I en uttalelse sier hæren at det er en sprekk på 20 meter i demningen. Den har fått kraftige skader i uværet som har herjet i Henan-provinsen siden mandag og som blant annet har ført til oversvømmelser i T-banenettet.

Soldater har blitt sendt til demningen for å utføre nødarbeid, inkludert sprenging og flomavledning, opplyste hæren sent tirsdag kveld.

Natt til onsdag opplyser kinesiske myndigheter om at minst 12 personer skal ha mistet livet i flommen, og at situasjonen er svært uoversiktlig.

Flom i millionby

I byen Zhengzhou, også i Henan-provinsen, har minst én person mistet livet, to er savnet og flere hus har rast sammen, ifølge statlige Folkets dagblad. Lokale medier har tidligere meldt at to personer omkom da en mur brøt sammen i et annet distrikt i Zhengzhou, en by med rundt ti millioner innbyggere.

Videoer i sosiale medier viser hele nabolag med en vannstand på minst en meter og kjøretøy som flyter i gjørma.

Ifølge meteorologene i Zhengzhou har det ikke blitt registrert så mye nedbør her siden målingene startet for 60 år siden. På det verste kom det 201.9 millimeter nedbør i timen, ifølge det statlige mediet Global Times.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer