Frykter at denne t-skjorta er laget av barnearbeidere

Nå dropper KrF valgkampskjortene.

DROPPER GULT: KrF frykter at de gule valgkamptrøyene er laget av barnearbeidere, og har gitt alle medlemmer beskjed om ikke lenger å bruke t-skjortene. 
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
DROPPER GULT: KrF frykter at de gule valgkamptrøyene er laget av barnearbeidere, og har gitt alle medlemmer beskjed om ikke lenger å bruke t-skjortene. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kristelig folkeparti (KrF) vil ikke lenger bruke de 1800 gule t-skjortene de har bestilt i forbindelse med valgkampen.

Vrakingen av t-skjortene kommer fordi partiet frykter at fabrikken som har produsert t-skjortene bruker barnearbeidere.

Fant bilder på Facebook «KrF krever garantier fra sine leverandører om etisk forsvarlig produksjon, herunder at det ikke benyttes barnearbeid. Denne forsikringen har vi fått, samt sertifikater, fra firmaet som leverte våre 1800 t-skjorter til årets valgkamp. Det kan se ut som dette ikke var tilstrekkelig,» skriver partiet i en pressemelding.

Det er «TV 2 hjelper deg» som har spurt alle landets partier om etisk forsvarlig produksjon. KrF sier de har valgt å være helt åpne på hvilken fabrikk som har produsert deres t-skjorter.

Partiet er deretter blitt forelagt to bilder funnet på en Facebook-side med samme navn som fabrikken, som kan vekke mistanke om at barn jobber i fabrikken.

Nektet inspeksjon KrF har sier de har fått forsikringer om at bildene er tatt i forbindelse med nyttårsfeiringen i Bangladesh, som markeres i april. Bildene og Facebook-siden er nå slettet, skriver partiet i pressemeldingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer